r
Nosalty Logó

Wellington szűzpecsenye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Wellington szűzpecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A fűszeres töltelékhez

Összesen 511 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A fűszeres töltelékhez

Összesen 2043 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A fűszeres töltelékhez

Összesen 132 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1095 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1455 micro
Összesen 511 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    128 g

Zsír

  • Összesen
    113.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    714 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3583.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1601 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    882.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    729 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    1226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    704 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    4380 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5818 micro
Összesen 2043 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A fűszeres töltelékhez

Elkészítés

A húshoz

  1. A tésztát kiolvasztjuk. A húst lehártyázzuk, megmossuk, leitatjuk, és őrölt borssal bedörzsöljük.
  2. A szűzpecsenyét az olajban, nagy lángon körös-körül megpirítjuk. Kihűtjük és megsózzuk.
  3. A gombát megtisztítjuk, a zöldfűszereket megmossuk, megszikkasztjuk, a leveleiket lecsipkedjük. Az újhagyma fehér részét meg a fokhagymát meghámozzuk, apróra összevágjuk.
  4. A 2 újhagymát a vajban üvegesre pároljuk, a gombát és a fokhagymát hozzáadjuk, megfűszerezzük. A főzőtejszínt és a zöldfűszereket belekeverjük, majd langyosra hűtjük. A tojássárgáját is a töltelékbe dolgozzuk.
  5. A salátaleveleket 1 percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd félig egymásra konyharuhára fektetjük. A tölteléket rákenjük, a húst belecsavarjuk.
  6. A sütőt 250 fokra előmelegítjük.
  7. A tojást szétválasztjuk. A tésztát kinyújtjuk, széleit tojásfehérjével bekenjük.
  8. A salátába tekert húst a tésztába göngyöljük, azt tojássárgájával megkenjük. Megvizezett tepsibe fektetjük, és 250 fokon 10 percig, majd 200 fokon 25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12175
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Wellington szűzpecsenye
Becsei Ágnes 100 recept

Receptkártyáról néztem és az alapján készítettem el. :)

Hozzávalók

A húshoz

A fűszeres töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!