r
Nosalty Logó

Wellington szűzpecsenye

Becsei Ágnes
Wellington szűzpecsenye
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A fűszeres töltelékhez

511
Kalória
32g
Fehérje
34g
Szénhidrát
28.3g
Zsír
220.5g
Víz
178.5g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
3.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A fűszeres töltelékhez

Összesen 511 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A fűszeres töltelékhez

Összesen 2043 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A fűszeres töltelékhez

Összesen 132 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    220.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1095 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1455 micro
Összesen 511 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    128 g

Zsír

  • Összesen
    113.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    714 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3583.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1601 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    135.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    882.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    729 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    1226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    704 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    4380 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5818 micro
Összesen 2043 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A tésztát kiolvasztjuk. A húst lehártyázzuk, megmossuk, leitatjuk, és őrölt borssal bedörzsöljük.
  2. A szűzpecsenyét az olajban, nagy lángon körös-körül megpirítjuk. Kihűtjük és megsózzuk.
  3. A gombát megtisztítjuk, a zöldfűszereket megmossuk, megszikkasztjuk, a leveleiket lecsipkedjük. Az újhagyma fehér részét meg a fokhagymát meghámozzuk, apróra összevágjuk.
  4. A 2 újhagymát a vajban üvegesre pároljuk, a gombát és a fokhagymát hozzáadjuk, megfűszerezzük. A főzőtejszínt és a zöldfűszereket belekeverjük, majd langyosra hűtjük. A tojássárgáját is a töltelékbe dolgozzuk.
  5. A salátaleveleket 1 percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd félig egymásra konyharuhára fektetjük. A tölteléket rákenjük, a húst belecsavarjuk.
  6. A sütőt 250 fokra előmelegítjük.
  7. A tojást szétválasztjuk. A tésztát kinyújtjuk, széleit tojásfehérjével bekenjük.
  8. A salátába tekert húst a tésztába göngyöljük, azt tojássárgájával megkenjük. Megvizezett tepsibe fektetjük, és 250 fokon 10 percig, majd 200 fokon 25 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C

Receptkártyáról néztem és az alapján készítettem el. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...