r
Nosalty Logó

Mosoly ebéd egyszerű hozzávalókból

NS
Mosoly ebéd egyszerű hozzávalókból
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Fűszeres pulyka

Sült krumpli

  • 1 db burgonya (Egy nagyobb, kb. tenyérnyi nagyságú darab.)
  • ízlés szerint

Uborkasaláta

1169
Kalória
74.3g
Fehérje
67.2g
Szénhidrát
66.9g
Zsír
630.8g
Víz
259g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
26.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fűszeres pulyka

Sült krumpli

Uborkasaláta

Összesen 1169 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fűszeres pulyka

Sült krumpli

Uborkasaláta

Összesen 1169 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fűszeres pulyka

Sült krumpli

Uborkasaláta

Összesen 127 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2747.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    964 mg
  • Nátrium
    760 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    630.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    3044 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1169 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2747.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    964 mg
  • Nátrium
    760 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    630.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    3044 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1169 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

Fűszeres pulyka

  1. A pulykamellet felkockázzuk, olajban megpirítjuk. Majd ha itt-ott megkapta a tűz, felengedjük egy kis vízzel, fedőt teszünk rá. Ha megpuhult a husi, levesszük a fedőt, elpárologtatjuk a vizet, majd jöhet a sült csirke fűszersó, ebben jól átforgatjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, majd ebbe a mustárt, végül pedig sózzuk, borsozzuk. Ínyencek tehetnek mellé még oregánót vagy petrezselymet. Én szoktam akár gyömbérport vagy mézet is rakni. Attól édeskésebb, keletiesebb ízt kap. Kész a husit félrerakjuk.
  2. Közben a burgonyát fél centis szeletekre felkarikázzuk, és forró olajban kisütjük. Imádom a burgonya ízét, úgyhogy a legtöbb fűszer, amit használok hozzá az a só, mikor már kisült. Papírtörlőn leitatjuk róla az olajat.
  3. A leveles tésztának csak a negyedére lesz szükség. Azt kinyújtjuk 4-5 mm vastagságúra. 10x10 centis kockákra osztjuk. Ebbe belepakoljuk a már kész husit a szósszal együtt, reszelünk bele ízlés szerint répát és sajtot. A négy sarkot behajtogatjuk. Kivajazott tepsibe helyezzük, és addig sütjük, míg a tészta meg nem pirul.
  4. Már csak az uborkasaláta van hátra. Egy 5 centis darabot levágunk, és lereszeljük. Mehet egy tálba, ehhez jöhet a joghurt, majonéz, egy fokhagymagerezd préselve, só, bors. Kész is.
  5. Egy nagyobb tányért előveszünk. Két húsos táskát egymás mellé helyezünk, alá középre jöhet az uborkasaláta, végül egy sorba alulra a kis burgonyakarikák. Ezután már ránk mosolyog a szerencse. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha szeretnéd feldobni az egyszerű ebédedet, nincs más dolgod, mint úgy összerendezni az ízeket és látványvilágot, hogy egy szuper étkezésre kerülhessen sor.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek