r
Nosalty Logó

Mosoly ebéd egyszerű hozzávalókból

NS
Mosoly ebéd egyszerű hozzávalókból
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Fűszeres pulyka

Sült krumpli

  • 1 db burgonya (Egy nagyobb, kb. tenyérnyi nagyságú darab.)
  • ízlés szerint

Uborkasaláta

1169
Kalória
74.3g
Fehérje
67.2g
Szénhidrát
66.9g
Zsír
630.8g
Víz
259g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
26.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fűszeres pulyka

Sült krumpli

Uborkasaláta

Összesen 1169 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fűszeres pulyka

Sült krumpli

Uborkasaláta

Összesen 1169 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Fűszeres pulyka

Sült krumpli

Uborkasaláta

Összesen 127 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2747.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    964 mg
  • Nátrium
    760 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    630.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    3044 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1169 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2747.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    964 mg
  • Nátrium
    760 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    630.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    3044 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1169 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

Fűszeres pulyka

  1. A pulykamellet felkockázzuk, olajban megpirítjuk. Majd ha itt-ott megkapta a tűz, felengedjük egy kis vízzel, fedőt teszünk rá. Ha megpuhult a husi, levesszük a fedőt, elpárologtatjuk a vizet, majd jöhet a sült csirke fűszersó, ebben jól átforgatjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, majd ebbe a mustárt, végül pedig sózzuk, borsozzuk. Ínyencek tehetnek mellé még oregánót vagy petrezselymet. Én szoktam akár gyömbérport vagy mézet is rakni. Attól édeskésebb, keletiesebb ízt kap. Kész a husit félrerakjuk.
  2. Közben a burgonyát fél centis szeletekre felkarikázzuk, és forró olajban kisütjük. Imádom a burgonya ízét, úgyhogy a legtöbb fűszer, amit használok hozzá az a só, mikor már kisült. Papírtörlőn leitatjuk róla az olajat.
  3. A leveles tésztának csak a negyedére lesz szükség. Azt kinyújtjuk 4-5 mm vastagságúra. 10x10 centis kockákra osztjuk. Ebbe belepakoljuk a már kész husit a szósszal együtt, reszelünk bele ízlés szerint répát és sajtot. A négy sarkot behajtogatjuk. Kivajazott tepsibe helyezzük, és addig sütjük, míg a tészta meg nem pirul.
  4. Már csak az uborkasaláta van hátra. Egy 5 centis darabot levágunk, és lereszeljük. Mehet egy tálba, ehhez jöhet a joghurt, majonéz, egy fokhagymagerezd préselve, só, bors. Kész is.
  5. Egy nagyobb tányért előveszünk. Két húsos táskát egymás mellé helyezünk, alá középre jöhet az uborkasaláta, végül egy sorba alulra a kis burgonyakarikák. Ezután már ránk mosolyog a szerencse. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha szeretnéd feldobni az egyszerű ebédedet, nincs más dolgod, mint úgy összerendezni az ízeket és látványvilágot, hogy egy szuper étkezésre kerülhessen sor.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...