Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

(Anthriscus cerefolium, illatos mirhafű)
A zamatos turbolya erős ánizs illatával, nagy szárnyas leveleivel és fehér virágzatával hívja fel a figyelmét tavasszal az utak mentén, akácosokban.
Levelét levesekhez, salátákoz használhatjuk, vagy apróra vágva egyszerűen egy szelet vajaskenyérre szórva fogyaszthatjuk.
Friss aromája hamar elillan, ezért lehetőleg ne főzzük, csak a főzés után keverjük bele az ételbe.
Gyakorlatilag a petrezselyemzöldet helyettesíthetjük vele.
Természetes antioxidáns, mivel igen magas a C-vitamin és flavointartalma.
A turbolyából főzött tea segít enyhíteni a légző- és emésztőszervi megbetegedések tüneteit, valamint vese- és hólyagpanaszokat. Kiváló méregtelenítő, valamint javítja a vérkeringést.

mikor vegyem

Igyekezzük megbízható forrásból beszerezni. Frissen, csokorba kötve tavasszal vásárolhatjuk meg.
Ha saját magunk gyűjtjünk, akkor ügyeljünk arra, hogy a forgalmas utaktól lehetőleg távoli helyen szedjük.

hogyan tároljam

Csak rövid ideig tároljuk, mert illóolajtartalma hamar elveszik.

Turbolya alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!