r
Nosalty Logó

Vörösboros-tejfölös bableves tarjával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Vörösboros-tejfölös bableves tarjával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Bableveshez

Csipetkéhez

Összesen 954 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Bableveshez

Csipetkéhez

Összesen 2859 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Bableveshez

Csipetkéhez

Összesen 148 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2879.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    1735 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1717 micro
  • β-karotin
    4323 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 954 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8638 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1014 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    677 mg
  • Foszfor
    1591 mg
  • Nátrium
    5206 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1042.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1495 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1214 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    5150 micro
  • β-karotin
    12969 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    4633 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 2859 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    665 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    237 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Bableveshez

Csipetkéhez

Elkészítés

Bableveshez

  1. A tarját kisebb szeletekre vágjuk, és beáztatjuk. A babot megmossuk, és ugyancsak beáztatjuk.
  2. Másnap a hagymákat apróra vágjuk. A répát, petrezselyemgyökeret, a zellergumót és a krumplit megpucoljuk. A répákat, petrezselyemgyökeret hosszában kettévágjuk, és daraboljuk, a zellergumót négybe vágjuk. A paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a krumplit kockára, a petrezselyem és zellerleveleket nagyobb darabokra vágjuk.
  3. Egy edényben kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a tarjadarabokat és a kolbászkarikákat, majd a zöldségeket és a babot, fűszerezzük.
  4. Felöntjük vízzel, és félpuhára főzzük. Ekkor beletesszük a krumplit is.
  5. Majd meggyúrjuk a csipetke tésztáját.
  6. A végén öntünk bele vörösbort, belecsipkedjük a tésztát, és behabarjuk lisztes tejföllel.
  7. Tálaláskor egy tányérba merjük a levest, teszünk rá tejfölt, szórunk rá petrezselyemlevelet, és díszítjük chilipaprikával.
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4291
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Bableves télen-nyáron.

Hozzávalók

Bableveshez

Csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.