r
Nosalty Logó

Csülkös bableves nálunk (Bableves 10.)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csülkös bableves nálunk (Bableves 10.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 460 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4596 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 197 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2029 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    1311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    743 micro
  • β-karotin
    1997 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 460 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    347.3 g

Zsír

  • Összesen
    203.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20290.4 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    387 mg
  • Kálcium
    1339 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    1108 mg
  • Foszfor
    4217 mg
  • Nátrium
    13105 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    1305.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2119 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    834 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1828 micro
  • Kolin:
    1260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    19972 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3061 micro
Összesen 4596 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    316 micro
  • β-karotin
    851 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy éjszakára beáztatjuk a babot.
  2. Kuktában feltesszük főni a csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, mellérakjuk a babérlevelet. Kb. 30 percig hagyjuk főni közepes lángon.
  3. Hozzátesszük a babot, és még kb. 30 percig visszazárva főzzük, míg a bab puha nem lesz. Amikor megfőtt, a csülköt kivesszük, és félrerakjuk.
  4. A kuktába belerakjuk a babhoz a zöldségeket, a vöröshagymát felaprítva, ésha szeretjük a csilipaprikát is.
  5. Szükség esetén sózzuk. (Általában a csülök elég sós ízt ad, ezért érdemes vigyázni.)
  6. Amikor minden megfőtt (kb. 15-20 perc), beletesszük a fűszereket: a lestyánt, a tárkonyt és a borsikafüvet.
  7. Elkészítjük a rántást: 3 ek olajon a 3 ek lisztet megfuttatjuk, és hozzápréseljük a fokhagymákat, világosra, nem túl sokáig sütjük. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát is.
  8. Beletesszük a levesbe a rántást, csomómentesre kavarjuk, és kb 5 percig forraljuk gyenge lángon.
  9. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, és elzárjuk a gázt alatta.
  10. A csülköt tormával, mustárral tálaljuk, a levest lilahagymával, tejföllel, s finom puha fehérkenyérrel.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 69562
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 14.

Ajánló

Tartalmas hétvégi ebédnek ajánljuk. pH besorolás: közepesen savasít

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a bableves nálunk és ismerőseink körében már-már legendaszámba megy. :) A dicséret Mr Smith édesanyját illeti, ő kísérletezte ki az idők folyamán, mi csak átvettük a receptet. Egy biztos, aki eddig kóstolta, mind emlegeti Gabi nagyi bablevesét!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Köszi a recetet. Az els? bablevesem csodálatosra sikeredett!

Törölt felhasználó

:)Nagyon örülünk kedves Kiscsiga, hogy ilyen sikeres lett az els? bablevesed! Fogyasszátok egészséggel! Üdv: Mrs Smith

P.

Még mindig nem hiszem el, hogy err?l lemaradtam.... brühühü... :-p

Törölt felhasználó

Ne aggódj, ami késik nem múlik, ahogy azt szokták volt mondani...;-)

Törölt felhasználó

kukta nélkül mennyi id? kell a csülöknek?

Törölt felhasználó

Kedves karcsika18! holnapra utánajárok, mert id?t nem tudnék fejb?l mondani. A legjobbakat: Mrs Smith

Erui

Kb. kétszerannyi úgy tudom.

Törölt felhasználó

Mi is szeretjük a csülkös bablevest,az én jó édesanyám/ Sajnos már nincs velünk/,? kemencében készítette az aszalt szilvát,és a bablevest behabarta házi tejjel,csepp ecetet adott bele,és még belef?zött aszalt szilvát,és mi gyerekek ezt nagyon szerettük,de olyan jól ahogy ? f?zte nekem nem hiszem,hogy sikerülni fog,pedig mióta szeretném úgy megf?zni,ahogy ? f?zte!Azt hiszem most már itt az ideje.

Tarackos

Bablevesbe aszalt szílva..na ez megütött,de már semmin sem csodálkozom.Majd legközelebb lehet találkozom egy olyan recepttel,hogy gulyás lekvárral,vagy töltött káposzta csokiöntettel...mit lehet tudni?

Törölt felhasználó

Kedves Mária, ez igazán izgalmasan hangzik! Tuti finom pikáns lehetett...ha valahonnan el? lehetne varázsolni a teljes receptet, azért én kipróbálnám egy változatként...:) A legjobbakat: Mr&Mrs Smith

Törölt felhasználó

Bocsi a hozzászólásért,egy kissé eltértem a témától.

Olaszné Anci

Kedves Mr and Mrs Smith ! Nagyon köszönöm ezt a receptet ! Nagy bab és csülök ev?k vagyunk, ezt a változatot is szívesen kipróbálom ! Szép estét ! Olaszné Anci

Törölt felhasználó

Kedves Anci! :) Próbáld ki bátran, biztos vagyok benne, hogy ízleni fog! :) A legjobbakat: Mr&Mrs Smith

Olaszné Anci

Kellemes Karácsonyi ünnepeket kívánok ! Anci

Tarackos

Jó a recept,én is tárkonnyal és csomborral szoktam készíteni,de olaj helyett zsírral és a rántásba teszek még vöröshagymát is.Gratulálok!

Törölt felhasználó

Kedves Tarackos, köszönjük a gratulációt! :) Igen, zsírral hagyományosabb, az tény! :) A legjobbakat: Mr&Mrs Smith

Törölt felhasználó

Nagyon finom volt, és jól is sikerült, bár az ANYÓS nem így csinálja, ezt azért megkaptam :D De nekem nagyon ízlett :) Nyammmiiiiii..... megyek eszem még egy tányérral :)

Törölt felhasználó

Hehe...ez jó...:DDDD Az anyós nem így csinálja...az az ? baja...:DDDDD persze biztos finom az is, de kell a változatosság! :) Nagyon örülök, hogy ízlett kedves Pinkerlton, és köszi a visszajelzést! :)))) A legjobbakat: Mr&Mrs Smith

kathleen

Els? csülkös bablevesem. Ahhoz képest, hogy sikerült felrobbantani a kuktát, és kb két liter szaftos-zsíros levet szétfröcskölni a t?zhely és környékén, a végeredmény a Férj szerint "gyógyszernek min?sül?" volt. Köszönjük a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Mrs Smith! Én is elkészítettem ma a receptet, és mit mondjak, valami fantasztikus! A nászutunkon ettem így f?szerezve, és azóta is próbáltam rájönni, hogy mit?l volt olyan finom. Sajnos nem volt itthon lilahagyma, mert ott egy kanál tejföllel és egy kis apróra kockázott lilahagymával tálalták. Egy pár nap múlva lesz az évfordulónk, és most ett?l a levest?l vissza jöttek az emlékek. Köszönöm szépen a receptet: Beus

Törölt felhasználó

Kedves Beus, nagyon jó ezt hallani, hogy ilyen kellemes emlékeket sikerül felidézni...pedig "csak" egy tál bableves...:))) A legjobbakat: Mr&Mrs Smith

LilaPadlizsán

Köszönöm a receptet, megörvendeztette az egész családot! A hétvégén elkészítettem, csak egy adag pogácsát sütöttem mellé, nagyon finom, kiadós ebédünk volt. Már több csülkös bableves receptet kipróbáltam, de biztos hogy legközelebb is ezt készítem el! Köszönjük

Törölt felhasználó

Kedves Lilapadlizsán! Igazán örülünk, hogy ízlett a leves! :) Köszönjük a visszajelzést!:) Mr&Mrs Smith

Törölt felhasználó

Most rotyog a kályhán, múlt vasárnapi vaddisznósonkával. A többib?l kolbász lett.

Törölt felhasználó

Kedves Sancho! Ez kimeríti az izgatás fogalmát. Még gondolkodom, milyen eljárást kezdeményezek...:DDDD Az brutál finom lehetett...csak így...látatlanban mondom...:)))) Köszönjük a visszajelzést! :) A legjobbakat: MR&Mrs Smith

Törölt felhasználó

Hát, farkasok tépték meg a szerencsétlent, de a golyó végzett vele... Oszt elosztottuk, ez lett a végzete...

Törölt felhasználó

Nemes vég...jár neki! :)

vaghykriszta

Valami fantasztikus lett! Nagyon köszönöm a kiváló receptet!

Mezsoan

Kedves Smith-ék! :) Tegnap megf?ztem a levest, nagyon finom! Mára vendégeket is hívtunk rá, mert szép nagy adag lett.:) Itt, Ausztriában sajnos nincs füstölt csülök, ezért füstölt nyelvet és otthonról hozott kolbászt tettem bele, de így is nagyon jó íz? lett. Köszi a receptet! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?

Masszi- Rigó Csilla

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.