r
Nosalty Logó

Csülkös bableves nálunk (Bableves 10.)

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Csülkös bableves nálunk (Bableves 10.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 460 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4596 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 197 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2029 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    1311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    743 micro
  • β-karotin
    1997 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 460 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    347.3 g

Zsír

  • Összesen
    203.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20290.4 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    387 mg
  • Kálcium
    1339 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    1108 mg
  • Foszfor
    4217 mg
  • Nátrium
    13105 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    1305.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2119 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    834 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1828 micro
  • Kolin:
    1260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    19972 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3061 micro
Összesen 4596 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    316 micro
  • β-karotin
    851 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy éjszakára beáztatjuk a babot.
  2. Kuktában feltesszük főni a csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, mellérakjuk a babérlevelet. Kb. 30 percig hagyjuk főni közepes lángon.
  3. Hozzátesszük a babot, és még kb. 30 percig visszazárva főzzük, míg a bab puha nem lesz. Amikor megfőtt, a csülköt kivesszük, és félrerakjuk.
  4. A kuktába belerakjuk a babhoz a zöldségeket, a vöröshagymát felaprítva, ésha szeretjük a csilipaprikát is.
  5. Szükség esetén sózzuk. (Általában a csülök elég sós ízt ad, ezért érdemes vigyázni.)
  6. Amikor minden megfőtt (kb. 15-20 perc), beletesszük a fűszereket: a lestyánt, a tárkonyt és a borsikafüvet.
  7. Elkészítjük a rántást: 3 ek olajon a 3 ek lisztet megfuttatjuk, és hozzápréseljük a fokhagymákat, világosra, nem túl sokáig sütjük. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát is.
  8. Beletesszük a levesbe a rántást, csomómentesre kavarjuk, és kb 5 percig forraljuk gyenge lángon.
  9. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, és elzárjuk a gázt alatta.
  10. A csülköt tormával, mustárral tálaljuk, a levest lilahagymával, tejföllel, s finom puha fehérkenyérrel.
  • Receptkönyvben: 600
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 73578
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 14.

Ajánló

Tartalmas hétvégi ebédnek ajánljuk. pH besorolás: közepesen savasít

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a bableves nálunk és ismerőseink körében már-már legendaszámba megy. :) A dicséret Mr Smith édesanyját illeti, ő kísérletezte ki az idők folyamán, mi csak átvettük a receptet. Egy biztos, aki eddig kóstolta, mind emlegeti Gabi nagyi bablevesét!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.