Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bableves bjkata konyhájából

Bableves bjkata konyhájából
Bableves bjkata konyhájából
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leves ugyanúgy készült, mint ahogy még a nagymamám készítette 40-50 évvel ezelőtt. Anyukám mindig azt mondta, hogy ez a leves akkor a legfinomabb, ha a rántás szép sötétbarna színűre pirul.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A rántáshoz

ajánlat

Friss kenyérrel a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott babot a vízben az összes zöldséggel együtt feltesszük főni.
  2. Másfél óra múlva hozzáadjuk a sót.
  3. Amikor a bab már puha, barna színű rántást készítünk a lisztből és a zsírból vagy olajból.
  4. Hozzáadjuk a rántáshoz az őrölt pirospaprikát.
  5. A rántást még forrón a leveshez adjuk, néhány percig forraljuk, és utána forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 500 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 416
elküldve: 2
receptkönyvben: 49
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Nagyi bablevese, zöldséges bableves, bableves gazdagon

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

263
gyöngybab 150 g
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 kis db
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 4 gerezd
zellerlevél 1 db
petrezselyem 1 csokor
paradicsom 1 kis db
tv paprika 1 db
víz 2 l
1 ek
finomliszt 2 púpozott ek
napraforgó olaj 2.5 ek
fűszerpaprika 1 ek