Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos bableves füstölt csülökkel

Tárkonyos bableves füstölt csülökkel
Tárkonyos bableves füstölt csülökkel
160 perc / előkészület: 20 perc főzés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok időbe telik, míg elkészül, de néha megéri időt áldozni erre a finomságra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este az átválogatott és megmosott babot hideg vízbe tesszük, és egy éjszakán át áztatjuk.
  2. A csülköt hideg vízbe tesszük, felfőzzük, és lefedve kb. 2 óra alatt puhára főzzük.
  3. A babot felöntjük annyi vízzel, hogy a víz bőven ellepje, enyhén sózzuk, felfőzzük, lefedve kb. 2 óra alatt majdnem puhára főzzük.
  4. A csülköt kicsontozzuk, kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk, és karikákra vágjuk.
  5. A babhoz hozzáadjuk a zöldségeket, a csülköt, és hozzáöntünk kb. 700 ml-t a csülök főzőlevéből. Kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  6. Az olajban a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és addig pirítjuk, míg a hagyma kissé megbarnul. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, a finomra vágott tárkonyt és az átzúzott fokhagymát. Hozzákeverjük a leveshez, és néhány percig forraljuk.
  7. A leveshez kavarjuk a tejfölt, ízesítsük sóval, cukorral. Felforraljuk, és tálaljuk.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 498
elküldve: 2
receptkönyvben: 274
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tárkonyos bableves, füstölt csülkös bableves, bableves füstölt csülökkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

902
fehérbab 250 g
füstölt sertéscsülök 1 kg
sárgarépa 100 g
fehérrépa 100 g
zeller 50 g
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 2 csapott ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
tárkony 1 ek
tejföl 200 g
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
tárkonyecet 1 ek
víz 1 l
sonkalé 7 dl