r
Nosalty Logó

Vörösboros-paradicsomos töltött káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Vörösboros-paradicsomos töltött káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 377 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1508 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 76 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 377 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2590 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1215 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1503.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    575 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    513 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    637 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    1901 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 1508 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2284 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 76 Kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy fazékban felteszünk sós vizet forrni, beletesszük a káposztát, amelynek előzőleg kivágjuk a torzsáját. Mikor félig megfő, leszedjük a leveleit. A nagyobbakból 4 szépet félreteszünk, a többit csíkokra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagyma felét, beledobjuk a darált húst is, egyet-kettőt forgatunk rajta, majd beletesszük egy keverőtálba.
  3. Egy serpenyőben kicsit megpirítjuk a rizst, majd felengedjük vízzel, és félig megfőzzük.
  4. Beletesszük a keverőtálba. Hozzáadjuk a fűszereket, beleütjük a tojást, és összekeverjük. A masszát beletöltjük a levelekbe.
  5. Egy edénybe teszünk a vágott káposztából, rátesszük a töltelékeket, majd beborítjuk a maradék káposztával, ráöntjük a káposztát főzőlevét és a paradicsomlevet, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, szórunk rá pirospaprikát, beletesszük a fokhagyma másik felét és a babérleveleket.
  6. Egy tányért helyezünk rá, hogy lenyomja töltelékeket. Mikor majdnem megfőtt az étel, hozzáöntjük a vörösbort.
  7. Tálaláskor egy tányérra szedünk a káposztából, teszünk rá egy tölteléket, adunk hozzá egy kanál tejfölt, locsolunk rá chiliszószt és díszítjük chilivel.
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5576
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vörösboros-paradicsomos töltött káposzta
Hobbychef 738 recept

Az ételt szabolcsinak tartják, nevezik cigány töltött káposztának is, de ismert az ukrán konyhában is.

Címlapról ajánljuk

További cikkek