r
Nosalty Logó

Hajdinás szabolcsi töltött káposzta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Baroness konyhája
Hajdinás szabolcsi töltött káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3970.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    2641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    819 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    492 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    888 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 1108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    122.4 g

Zsír

  • Összesen
    203.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11911.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    958 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    819 mg
  • Foszfor
    2040 mg
  • Nátrium
    7924 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    2457.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    931 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    1476 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    992 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    657 micro
  • β-karotin
    2665 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    27111 micro
  • Lut-zea
    1522 micro
Összesen 3319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    748 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposzta torzsáját kivágjuk és a leveleit fővővízben levelenként 1-2 perc alatt megpároljuk és tálba szedjük. Ha kihűlt, levelenként vágódeszkára terítjük, középen a vastag erét kivágjuk, a leveleket a nagyságuktól függően 4-3 vagy 2 részre vágjuk úgy, hogy a tenyerünkkel és a kinyújtott ujjainkkal megegyező méretű darabokat kapjunk.
  2. A hajdinát szűrőn leöblítjük és lecsöpögtetjük. Hozzáadjuk a darált húst és a kockázott bacont, az étolajjal késes aprítóban pépesre darált vörös- és fokhagymát, a fűszerpaprikát, a gulyáskrémet, a sót és a borsot valamint 100 ml paradicsomlevet. Széles mozdulatokkal alulról fölfelé és körkörösen egyneművé keverjük. Fontosak a simító kézmozdulatok, nem szabad gyúrni, mint a fasírtot, hogy a töltelék laza maradjon illetve a hajdina se sérüljön.
  3. Az apró levelekből csíkokat vágunk és a főzőedény aljára terítjük. Körkörös alakban a megtöltött levelekkel telepakoljuk. A töltésnél 1 evőkanálnyi adagokat porciózunk a bundákba. Cserépedényben sütőben vagy lábasban a tűzhelyen egyaránt főzhetjük. A főzés előtt a főzőedényt felöntjük annyi vízzel, hogy a töltelékeket ellepje, megsózzuk és a maradék paradicsomlevet ráöntjük. Ízlés szerint tehetünk még a főzőlevébe csípős paprikát és megszórhatjuk füstölt kolbászkarikákkal is.
  4. A megmaradt káposztaleveleket felcsíkozzuk és a töltelék tetejére szórjuk. Takarék lángon a fővéstől számítva 30 percig főzzük, a sütőben 1 órát sütjük. Tálalás előtt fedő alatt még 10 percet pihentetjük. Tejföllel vagy görög joghurttal szervírozzuk.
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 997
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hajdinás szabolcsi töltött káposzta
Baroness konyhája 89 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.