r
Nosalty Logó

Hajdinás szabolcsi töltött káposzta

Baroness konyhája
Hajdinás szabolcsi töltött káposzta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1108
Kalória
40.8g
Fehérje
95.7g
Szénhidrát
67.7g
Zsír
819g
Víz
93g
Koleszterin
24.5g
Élelmi rost
25.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3970.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    2641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    819 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    492 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    888 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    9037 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 1108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    122.4 g

Zsír

  • Összesen
    203.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11911.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    958 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    819 mg
  • Foszfor
    2040 mg
  • Nátrium
    7924 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    287 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

Víz

  • Összesen
    2457.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    931 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    1476 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    992 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    657 micro
  • β-karotin
    2665 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    27111 micro
  • Lut-zea
    1522 micro
Összesen 3319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    748 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

  1. A káposzta torzsáját kivágjuk és a leveleit fővővízben levelenként 1-2 perc alatt megpároljuk és tálba szedjük. Ha kihűlt, levelenként vágódeszkára terítjük, középen a vastag erét kivágjuk, a leveleket a nagyságuktól függően 4-3 vagy 2 részre vágjuk úgy, hogy a tenyerünkkel és a kinyújtott ujjainkkal megegyező méretű darabokat kapjunk.
  2. A hajdinát szűrőn leöblítjük és lecsöpögtetjük. Hozzáadjuk a darált húst és a kockázott bacont, az étolajjal késes aprítóban pépesre darált vörös- és fokhagymát, a fűszerpaprikát, a gulyáskrémet, a sót és a borsot valamint 100 ml paradicsomlevet. Széles mozdulatokkal alulról fölfelé és körkörösen egyneművé keverjük. Fontosak a simító kézmozdulatok, nem szabad gyúrni, mint a fasírtot, hogy a töltelék laza maradjon illetve a hajdina se sérüljön.
  3. Az apró levelekből csíkokat vágunk és a főzőedény aljára terítjük. Körkörös alakban a megtöltött levelekkel telepakoljuk. A töltésnél 1 evőkanálnyi adagokat porciózunk a bundákba. Cserépedényben sütőben vagy lábasban a tűzhelyen egyaránt főzhetjük. A főzés előtt a főzőedényt felöntjük annyi vízzel, hogy a töltelékeket ellepje, megsózzuk és a maradék paradicsomlevet ráöntjük. Ízlés szerint tehetünk még a főzőlevébe csípős paprikát és megszórhatjuk füstölt kolbászkarikákkal is.
  4. A megmaradt káposztaleveleket felcsíkozzuk és a töltelék tetejére szórjuk. Takarék lángon a fővéstől számítva 30 percig főzzük, a sütőben 1 órát sütjük. Tálalás előtt fedő alatt még 10 percet pihentetjük. Tejföllel vagy görög joghurttal szervírozzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 90 p

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...