r
Nosalty Logó

Vörösboros marharagu parmezángombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Vörösboros marharagu parmezángombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A marharaguhoz

A gombócokhoz

A tálaláshoz

Összesen 942 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A marharaguhoz

A gombócokhoz

A tálaláshoz

Összesen 5655 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A marharaguhoz

A gombócokhoz

A tálaláshoz

Összesen 163 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1684.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    304 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    826 micro
  • β-karotin
    2174 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1874 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 942 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    313.8 g

Zsír

  • Összesen
    348.3 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10105.3 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    334 mg
  • Kálcium
    2250 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    3909 mg
  • Nátrium
    3143 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1824 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3131 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1838 micro
  • α-karotin
    4957 micro
  • β-karotin
    13044 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    11244 micro
  • Lut-zea
    931 micro
Összesen 5655 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    325 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 163 Kcal

Hozzávalók

A marharaguhoz

A gombócokhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A marharaguhoz

  1. A marhahúst megtisztítjuk az inaktól és a hártyától, majd apró kockára felvágjuk.
  2. Egy edényben kevés olívaolajat hevítünk, majd több adagban, nagy lángon megpirítjuk a húsokat, majd félretesszük.
  3. Ugyanebben az edényben kevés olívaolajon megpirítjuk az apróra szeletelt hagymát, majd hozzáadjuk a fél karikára vágott sárgarépát, és együtt pirítjuk tovább.
  4. Belereszeljük a fokhagymát, és néhány másodpercig pirítjuk.
  5. Felöntjük a vörösborral, hozzáadjuk a szójaszószt, a paradicsomot, a sűrített paradicsomot, majd összeforraljuk.
  6. Az előzőleg megsütött marhahúsra három evőkanál lisztet szórunk, majd jól összekeverjük. Beletesszük a paradicsomos keverékhez a levével együtt, hozzáadunk keveset az alapléből, beletesszük a babérlevelet, majd lassú tűzön főzni kezdjük.
  7. Innentől kezdve már csak időnként kavargatnunk kell, és ha kezd elfőni róla a leve, akkor ezt az alaplével pótoljuk. Nagyjából 1,5-2 órán át főzzük, amíg a hús omlós nem lesz és a szaft be nem sűrűsödik.
  8. Amikor elkészült, elzárjuk alatta a lángot, majd beleszórjuk a kakukkfüvet és elkeverjük benne.

A gombócokhoz

  1. A gombócokhoz minden hozzávalót egy tálban jól elkeverünk.
  2. Bevizezett kézzel gombócokat formázunk belőlük, majd forrásban lévő vízben megfőzzük.
  3. Ha elkészültek, akkor kevés vajon átpirítjuk.

A tálaláshoz

  1. A gombákat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés vajon megpirítjuk.
  2. A marharagut a vajon pirított gombával, a parmezángombóccal és kevés friss kakukkfűvel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8732
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lassan készült ételek nagy rajongója vagyok, ugyanis sokkal zamatosabb és omlósabb lesz az így elkészült étel, a marhahúsnak különösen jót tesz! Számomra ez a tökéletes hétvégi program.

Hozzávalók

A marharaguhoz

A gombócokhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek