r
Nosalty Logó

Erdélyi pörkölt tojásos nokedlivel, házi recept alapján

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tokányhoz

A tojásos nokedlihez

Összesen 917 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tokányhoz

A tojásos nokedlihez

Összesen 5497 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tokányhoz

A tojásos nokedlihez

Összesen 140 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 917 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    300.6 g

Zsír

  • Összesen
    274.1 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1853 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6358 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    490 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    3425 mg
  • Nátrium
    1222 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2787.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    832 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    603 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    1287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    720 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1202 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2094 micro
Összesen 5497 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    132 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

A tokányhoz

A tojásos nokedlihez

Elkészítés

A tokányhoz

  1. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd egy nagy lábasban lepirítjuk. Kihalásszuk a pörcöket, majd üvegesre pároljuk a szalonnazsíron a vöröshagymát.
  2. A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, majd kevés vizet adunk hozzá, és lepirítjuk, óvatosan, nehogy odakapjon.
  3. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott marhahúst, sózzuk, majd kevés vizet hozzáadva félpuhára pároljuk. (Figyeljünk rá, hogy mindig legyen a hús alatt egy kevés víz. Ezt folyamatosan pótolni kell!)
  4. Ha a hús kezd puhulni, hozzáadhatjuk a csíkokra vágott sertéshúst is, majd sózzuk-borsozzuk, és további 15-20 percig pároljuk.
  5. Felaprítjuk a paprikákat, paradicsomot, és ezeket is hozzáadjuk, és addig főzzük, míg a húsok teljesen megpuhulnak. Selymes, sűrű szaftot kell kapnunk.
  6. Közben elkészítjük a tojásos nokedlit.
  7. Egy kis tálban simára keverjük a tejfölt a liszttel, majd egy kevés (0,5-1 dl) vízzel, és folyamatos keverés mellett a tokányhoz adjuk.
  8. Felforraljuk, majd a tojásos nokedlivel és kisült pörccel tálaljuk.

A tojásos nokedlihez

  1. Egy nagy tálban felverünk 2 db tojást, a só és a víz társaságában.
  2. Folyamatos keverés mellett, részletekben hozzáadjuk a lisztet, és simára keverjük. Ragacsos, nyúlós masszát kell kapnunk.
  3. Lobogó, sós vízbe szaggatjuk a masszát, majd néhány perc alatt kifőzzük, leszűrjük, és egy kevés olajjal összeforgatjuk.
  4. Egy kis tálban felverjük a maradék 4 tojást, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben 1 evőkanál vajat vagy zsírt hevítünk, beleforgatjuk a nokedlit, majd leöntjük a felvert tojásokkal, végül lazán összeforgatjuk.
  5. Azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 26578
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Igazi erdélyi ünnepi étel, aminek az egyedülálló ízét a különféle húsok (sertés, marha, borjú) adják, tálalhatjuk puliszkával, tarhonyával vagy galuskával. Ez a verzió most kétféle hússal és tojásos nokedlivel készült, házi recept alapján.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A tokányhoz

A tojásos nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.