r
Nosalty Logó

Vörösboros marhahátszín

Harmathy Ildikó
Vörösboros marhahátszín
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

858
Kalória
45.3g
Fehérje
25g
Szénhidrát
59.5g
Zsír
312.6g
Víz
172.5g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
9.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 858 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3427 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    312.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1934 micro
  • β-karotin
    4652 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 858 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    181.2 g

Zsír

  • Összesen
    237.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4322 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1959 mg
  • Nátrium
    1350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1250.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1883 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 3427 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    410 micro
  • β-karotin
    986 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

  1. A hentest megkérjük, hogy fejtse le a csontról a hátszínt, a húst szeletelje, a csontot üsse ketté.
  2. A hússzeleteket kiklopfoljuk.
  3. A szeletelt bacont centis csíkokra vágjuk.
  4. A répákat tisztítva karikázzuk, a hagymát kockázzuk, fokhagymát apróra vágjuk.
  5. A forró olajon lábasbanmegpirítjuk a hússzeletek mindkét oldalát, az olajból kiemelve tányérra tesszük.
  6. Az olajon megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymákat, végül a répákat.
  7. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral és ugyanannyi vízzel.
  8. Adjuk a kakukkfüvet és a babérlevelet, felforraljuk, hozzáadjuk a csontos részt.
  9. Visszatesszük a hússzeleteket és takarékra véve, fedő alatt puhára pároljuk.
  10. Egy kisebb lábaskában karamellizáljuk a cukrot, adunk hozzá egy deci vizet, feloldjuk benne a cukrot (sűrű szirup legyen!).
  11. Vad keverés közben rászórjuk a lisztet, jól elkeverjük, még egy kevés vizet adva összeforraljuk és a húsra öntjük.
  12. Összeforraljuk.
  13. Tálalunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 60 p

Békebeli recept, frenetikus ízhatás!

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek