Nosalty Logó

Roast beef sajtos burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kif Lee
Roast beef sajtos burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A burgonyához

Összesen 543 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A burgonyához

Összesen 1629 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A burgonyához

Összesen 147 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1580 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    737 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 543 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4740.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1635 mg
  • Nátrium
    2210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1629 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 147 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A burgonyához

Elkészítés

A húshoz

  1. A fűszereket összekeverjük az olívaolajjal.
  2. A husiba egy éles késsel nyílásokat vágunk, és beletűzdejük a fokhagymacikkeket.
  3. Ecsettel rákenegetjük a húsra a pácot, és legalább 2 órán keresztül pihenni hagyjuk.
  4. Alufóliába csomagoljuk (szorosan, légmentesen), és 200 fokos sütőben 2,5 órán át sütjük, majd szétnyitjuk a fóliát, és kicsit pirítjuk.
  5. Közben a megtisztított burgonyát hosszában bevagdossuk, sóval, borssal meghintjük, olívaolajjal meglocsoljuk és 40-45 percre a sütőbe dugjuk. Az utolsó 5 percre rászórjuk a sajtot.
  6. Amikor a husi készen van, a fóliában maradt zsiradékot (nekem úgy 1 dl lett)egy kis serpenyőbe öntjük, hozzáadunk 1 laposek lisztet, kevergetve felforraljuk, és tálaláskor a húsra öntjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 160 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7887
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kif Lee 42 recept

A roast beef, mint minden más roston dolog nagy kedvenc nálam. Általában párolt zöldségekkel tálalom (sárgarépa, brokkoli, zöldbab), most a NoSalty egyik köretreceptjét készítettem kicsit saját ízlésemre formálva.

Hozzászólások

Hozzávalók

A húshoz

A burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.