r
Nosalty Logó

Marhasült pikáns csokoládészószban

NS
Marhasült pikáns csokoládészószban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

605
Kalória
52.4g
Fehérje
30.3g
Szénhidrát
25.5g
Zsír
297.8g
Víz
138.5g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
12.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 605 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2418 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    297.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 605 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    209.4 g

Zsír

  • Összesen
    101.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3978.1 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    2271 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    121.3 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1191.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    39 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    752 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    844 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2743 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    2542 micro
Összesen 2418 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    689 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

  1. A húsból ujjnyi vastag szeleteket vágunk, sózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és egy serpenyőben olajon elősütjük.
  2. Egy lábasban kevés olajon megfuttatjuk a vékony karikára vágott vöröshagymát.
  3. Hozzákeverjük a paradicsompürét, borecetet, és egy percet még pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, a húslevest és a fehérbort is, majd ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
  5. A húsokat beletesszük a lébe, és befedve, kis lángon két órán keresztül pároljuk, hogy jó omlós legyen.Néha pótoljuk a levét.
  6. Ha kész, a húst kivesszük a szószból, amibe belekeverjük a reszelt csokoládét.
  7. A szeleteket a mártással leöntve, csőtésztával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 120 p
  • Sütés ideje: 10 p

Már régóta ki szerettem volna próbálni egy olyan receptet, ahol a húshoz csokoládés öntet társul és most ennek is eljött az ideje. Nem csalódtam, nagyon ízlett. A csoki íze nem érződik annyira erőteljesen a szószban, de ettől lesz olyan sejtelmesen pikáns. A receptet "Az ibériai konyha" (Szabó Béla - Klement András) című szakácskönyvben találtam.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek