r
Nosalty Logó

Vörösboros darálthúsos lecsós káposzta gerslivel, tejföllel

Hobbychef
Vörösboros darálthúsos lecsós káposzta gerslivel, tejföllel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

794
Kalória
35.2g
Fehérje
100.3g
Szénhidrát
26g
Zsír
713g
Víz
92.5g
Koleszterin
22.8g
Élelmi rost
10.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 794 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1588 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1791 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    713 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1431 micro
Összesen 794 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3582.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    1573 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    200.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    1426 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    1548 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2862 micro
Összesen 1588 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    136 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

  1. A gerslit beáztatjuk.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítjuk, a paprikákat és az újhagymát felkarikázzuk, a paradicsomot nyolcadoljuk. A káposztát nem csavarjuk ki. Az egyik újhagymalevelet félretesszük.
  3. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymákat, rátesszük a darált húst, s kifehéredésig kevergetjük. Beletesszük a káposztát és a gerslit, fűszerezzük, fedő alatt főzzük 20 percig.
  4. Majd rárakosgatjuk a paprikát, a paradicsomot, beleöntjük a vörösbort, bőségesen teszünk rá tejfölt, berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, s 15 percig sütjük.
  5. Tálaláskor meghintjük az újhagyma zöldjével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az étel a szokásos rizs helyett árpagyönggyel készült.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek