Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Melinda gerslis káposztája

Melinda gerslis káposztája
Melinda gerslis káposztája
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a remek Erdélyre utaló káposztás ételt a feleségemről neveztem el. Egy szép asszonyról elnevezett étek viszont csakis jó lehet!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aprítógépben a hagymát, a fokhagymát a szalonnával aprítsuk pépesre.
  2. Tegyük a darált húshoz, és szórjuk meg 2 ek paprikával, hisz a paprika, mint tudjuk zsírban oldódik. Pirosarannyal tudjuk fokozni a szép piros színt, és a plusz paprika íz csak finomabbá teszi.
  3. Adjuk hozzá a gerslit, és fűszerezzük be ízlés szerint, de a majoránnából és a csomborból kevesebbet tegyünk, ne legyen túl domináns az íze.
  4. Rakjuk a savanyú káposzta egyharmadához, és kevés langyos vízzel keverjük össze egy galuska tészta állagúra.
  5. Helyezzük a maradék káposzta felét egy lábos aljára, öntsük bele a húsos keveréket, szórjuk meg a gombával és a karikára vágott kolbásszal, majd a tetejére tegyük a maradék káposztát. Engedjük fel vízzel vagy csontlével, és főzzük fedő alatt puhulásig, időnként megkeverve.
  6. Tejföllel meglocsolva szívesen kínáljuk ezt a töltött káposztához hasonló ízvilágú, mégis egyedi ételkülönlegességet. Egészségükre!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 843
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Cárevics

Mióta szakács: 2014.03.01.
10 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos-gombás-húsos káposzta gerslivel, gerslis káposzta kolbásszal és gombával, húsos káposzta gerslivel és gombával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zazi
Zazi Tue, 2017-03-14 08:14

Kedves Melinda!
Összetevői alapján recepttáramba felvettem, el fogom készíteni.
A 0,25 dkg gersli minden bizonnyal elírás, javaslom javítani 25 dkg- ra.
Üdv.: Zazi

Péter Cár
Cárevics / Péter Cár Tue, 2017-03-14 09:50

Kedves Zazi!
Melinda a nejem, akiről elneveztem ezt az étket, de köszönöm az észrevételt. Nem dkg, hanem kg lett volna a mértékegysége... :)
Üdv: Cárevics

csimota1
csimota1 Thu, 2015-04-16 21:53

A gyerekeim miatt a gombát kihagytam, de így is mennyei finom volt! Biztos, hogy felkerül az alap repertoárunkban! Köszönet érte!

707
savanyú káposzta 1 kg
darált sertéshús 0.5 kg
füstölt szalonna 10 dkg
kolbász 15 dkg
vargánya gomba 10 dkg
fehér hagyma 1 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
gersli 0.25 kg
tejföl 3 ek
fűszerpaprika 2 ek
paprikakrém 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
majoranna 1 kk
borsikafű 1 csipet
víz 4 dl