Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gersli másképp

Gersli másképp
Gersli másképp
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gerslit nagyon szeretem, akár köretként, akár pörköltbe keverve vagy levesben, így ez az egyik kedvencem is. Amellett, hogy olcsó, gazdagon tartalmaz magnéziumot, káliumot, kalciumot és foszfort, valamint vizelethajtó hatása is van. Mivel általában minden maradékot hasznosítok a konyhában, így ennél az ételnél azzal a húslével főztem, ami korábban egy tepsiben sült csirke alól maradt. Eleve több vízzel sütöttem, hogy maradjon egy jó kis ragacsos, fűszerekkel bekoncentrált alaplevem. Jól kikapartam a tepsit, hogy minden fontos anyag megmaradjon. Mire kihűlt, elvált a zsír a fűszeres folyadéktól, ami kocsonyás lett. Ezt a zsiradékot használtam fel a hagyma pirításhoz. Ötletként annak, aki nem barátja a töknek: zöldborsóval, gombával, julienne-re vágott sárgarépával is fel lehet dobni. Aki szereti a csípőset, az tehet bele egy kis chilit. Ha el akarjuk kápráztatni a vendégeket, akkor javaslok hozzákeverni kevés durvára vágott diót, és egy-két szelet camembert sajttal díszíteni, ami egy kicsit majd ráolvad. A siker nem maradhat el!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Köretként remek választás lehet például fasírozotthoz, vagy Stefánia vagdalthoz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tökkarikákat meghámozzuk, kivájjuk, és kisebb kockákra, hasábokra vágjuk.
  2. A vöröshagymát kockázzuk, az újhagyma zöldjét felaprítjuk, a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
  3. A vöröshagymát egy kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk.
  4. A gerslit egy szűrőben jó alaposan átmossuk, és lecsepegtetjük.
  5. A hagymához adjuk a gerslit, a zöldhagyma zöldjét, és felöntjük vízzel vagy húsleves alaplével, hogy bőven ellepje. Főzés közben a vizet pótolhatjuk.
  6. Hozzáadjuk a fűszereket. Bátran fűszerezhetünk, mert a gersli magába fogja szívni.
  7. Kb. 20-25 percig főzzük, majd amikor már majdnem elkészült, hozzáadjuk a tököt és a fokhagymát.
  8. 5-10 perc múlva kezd a tök puhulni, egy kevés vizet is ereszt, ekkor hozzáöntjük lassan, kevergetve a tojást, ami besűríti kicsit.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 422
elküldve: 1
receptkönyvben: 151
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kamilla023

Mióta szakács: 2013.05.05.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tojásos árpagyöngy egytálétel, gerslis egytálétel, zöldséges gersli tojással

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildima
ildima / ildima Thu, 2014-01-09 12:14

Nagyon szeretjük az árpagyöngyöt, de eddig csak töltött káposzta húsijába és a töltött paprika darált húsához kevertem. Önálló köretre sohasem gondoltam. Megpróbálom! Köszönöm a receptet!! Mentettem!

399
gersli 15 dkg
közönséges tök 0.5 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
újhagyma zöldje 3 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
tojás 2 db
0 ízlés szerint