r
Nosalty Logó

Babgulyás minden jóval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Babgulyás minden jóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Előkészületek

Levesfőzés

Tálalás

Összesen 536 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Előkészületek

Levesfőzés

Tálalás

Összesen 4292 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Előkészületek

Levesfőzés

Tálalás

Összesen 72 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1904 micro
  • β-karotin
    4932 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 536 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    360.5 g

Zsír

  • Összesen
    115.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9452.5 g
  • Cink
    93 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    1915 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    1381 mg
  • Foszfor
    4360 mg
  • Nátrium
    1349 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    113 mg

VÍZ

  • Összesen
    4710.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3926 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    295 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    953 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2411 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    15235 micro
  • β-karotin
    39459 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    9267 micro
  • Lut-zea
    4348 micro
Összesen 4292 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    668 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    157 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 72 Kcal

Hozzávalók

Előkészületek

Levesfőzés

Tálalás

Elkészítés

Előkészületek

  1. A babot áztassuk be előző este egy nagy tál vízben, reggel töltsük újra, és átforgatás után hagyjuk addig benne, ameddig rá nem kerül a sor a főzésnél.
  2. A marhahúst megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, majd tetszőleges kockákra vágjuk (én a kisebbeket szeretem).
  3. A zöldségeket megmossuk. A szalonnát, hagymát és a paprikát apróra kockázzuk, a paradicsomot is kisebb darabokba vágjuk. A fokhagymát szétnyomjuk, és nagyon apróra vágjuk.
  4. A leveszöldségeket és a burgonyát tisztítjuk, a húshoz megfelelő, még harapható darabokba szeljük. Hideg vízben félretesszük.

Levesfőzés

  1. Egy nagy lábasban a szalonnát addig hevítjük, hogy a zsírja teljesen kisüljön.
  2. Erre dobjuk rá a fokhagymát, majd egy perc múlva a hagymát, és közepes lángon üvegesre pároljuk.
  3. Az edényt félrehúzva fűszerezünk: jöhet a fűszerpaprika, kömény, babérlevél, só, bors és egy nagy keverés.
  4. A tűzre visszatéve rászórjuk a paprikakockákat, és pár percig puhítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és tovább pároljuk, hogy egy szuper tömör alapot kapjunk.
  5. Ebbe kerül a felkockázott hús, amit átkeverünk, párolunk, ameddig kicsit kifehéredik, majd bőven, hogy ellepje, felöntjük vízzel, és lassú bugyogással főzzük puhulásig.
  6. Menet közben, ha már félig puha a hús, beleszórjuk a leöblített babot és a hússal együtt puhára főzzük őket.
  7. Ekkor egymás után, időeltolással a zöldségek jönnek: először a sárgarépa, utána a fehérrépa és a zeller, majd a végén a burgonya. Én csak a sima gulyásba teszek csipetkét, de aki szereti a babgulyásba is, itt tegye bele.
  8. A vizet pótoljuk, hogy bőven ellepje a hozzávalókat. Ellenőrizzük a fűszerezést, majd főzzük roppanósan puhára a zöldségeket.

Tálalás

  1. Frissen aprítsuk a petrezselymet, és minden kiszedett tányér levest szórjunk meg vele. Friss, illatos házi fehér kenyér jár mellé. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 29907
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 25.

Ajánló

Nagy családi összetartásokra, vasárnapi ebédnek egy jó palacsinta elé nagyszerű fogás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babos magyaros fogásként ezt a tartalmas levest főztük Terence Hillnek a Nosaltynál tett látogatása alkalmából.

Hozzávalók

Előkészületek

Levesfőzés

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek