r
Nosalty Logó

Bográcsos babgulyás füstölt csülökkel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Bográcsos babgulyás füstölt csülökkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A babgulyáshoz

A csipetkéhez

Összesen 990 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A babgulyáshoz

A csipetkéhez

Összesen 9914 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A babgulyáshoz

A csipetkéhez

Összesen 103 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1984.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    706.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1075 micro
  • β-karotin
    2925 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    258 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 990 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    906.2 g

Zsír

  • Összesen
    439.4 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    179 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    2150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19847.5 g
  • Cink
    220 mg
  • Szelén
    785 mg
  • Kálcium
    2728 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    1804 mg
  • Foszfor
    9802 mg
  • Nátrium
    4356 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.1 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    115 mg

VÍZ

  • Összesen
    7065.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3418 micro
  • B6 vitamin:
    21 mg
  • B12 Vitamin:
    90 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    316 mg
  • D vitamin:
    394 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    215 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2509 micro
  • Kolin:
    1408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    10745 micro
  • β-karotin
    29252 micro
  • β-crypt
    767 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    4314 micro
Összesen 9914 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    27 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 103 Kcal

Hozzávalók

A babgulyáshoz

A csipetkéhez

Elkészítés

A babgulyáshoz

  1. A füstölt csülköt mossuk meg víz alatt, majd tegyük fel főni a szárazbabbal együtt. A főzővízhez adjunk néhány babérlevelet.
  2. A marhalábszárt tisztítsuk meg, vágjuk kockákra, ahogy pörköltnél szokás, majd készítsünk jóízű marhapörköltet a bográcsban. Lásd: http://www.nosalty.hu/recept/marhalabszar-porkolt-2
  3. Amikor a csülök megpuhult, vegyük ki a főzővízből, hűtsük le, majd távolítsuk el a csontokat és kockázzuk fel (kb 1,5 x1,5 cm az ideális méret).
  4. A főzőlevet kóstoljuk meg mennyire sós, és szükség esetén higítsuk vízzel, máskülönben túl sós lesz a leves.
  5. Amikor a marhahús már majdnem elkészült, öntsük fel a csülök főzőlevével (a babbal együtt) és vízzel, adjuk hozzá a kockázott csülköt, majd a tetszés szerint aprított, vagy darabolt zöldségeket.
  6. Készítsünk tejfölös habarást, adjunk hozzá 5 gerezd zúzott fokhagymát is. Ne felejtkezzünk meg a hőkiegyenlítésről, amikor a bográcsba tesszük a habarást. Forraljuk fel, kóstoljuk, hogy a kellően sós ízt elérjük.
  7. Végül adjuk hozzá a csipetkét, és pár perc főzést követően ételünk tálalható.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 77
  • 7 napos nézettség: 745
  • Össznézettség: 337074
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 24.

Ajánló

A legjobb ropogós kovászos házikenyérrel, és frissen karikázott erőspaprikával, vagy darált paprikával.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bográcsos babgulyás füstölt csülökkel
Kornél 167 recept

Talán nem túl sokan vannak, akik ennyire megbonyolítják a babgulyás készítését, pedig higyjétek el, megéri. Nem összehasonlítható az íze a más módon készített babgulyással. Sertéshússal pedig teljesen más lesz a jellege. Én mindig így készítem, még nem álltak sorba panaszkodni....:)))

Hozzászólások (11)

Tarackos

Végre egy jó babgulyás recept!

Kornél

Köszi, én is úgy gondolom, hogy ez rendben van. :)

Törölt felhasználó

kedves Kornél Ez annyira megtetszett, hogy mindenképpen el szeretném készíteni. ugyanis nagy kedvencem a fenti étek. :) Viszont a hozzávalóknál egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy vajon a f?szereket, fokhagymát, paprikát, paradicsomot úgy adtad meg, hogy a pörkölthöz valót is leírtad, vagy az még külön van. ha fenti dolgok levesbe kerülnek akkor azokat a zöldségekkel együtt rakod bele gondolom. el?re is köszi a segítséget G

Kornél

Kedves G, igen, a felvetésed helyes, megpróbálok segíteni. A marhalábszár pörit megtalálod külön, a receptjeim között (amúgy a 2. pontban szerepel a link is). Ha abból indulsz ki, egyszer?bb lesz f?znöd, mert kizárásos alapon a többi zöldség majd a levesbe fog kerülni. Nyilván az arányokat majd igazítanod kell, de alapvet?en nem fogsz tudni hibázni. És tessék kérem megírni nekem, hogy sikerült...:))) Ha van még esetleg kérdés, csak zaklass nyugodtan. Üdv.: K.

Törölt felhasználó

Kedves Kornél Köszönöm a segítséget. Igen egy kicsit közelebb jutottam. Alapvet?en jómagam is hasonlóan készitettem el mikor csináltam. A célom most az lenne hogy azt az ízvilágot érjem el amilyen a tied lehet bár így látatlanban ez ugye nehéz. :-) Szóval most azt próbálom kitalálni hogy kb 5 adaghoz (2,5-3 liter) te vajon mennyi füszert használhatsz a pörkölthöz plusz még a levesben. Ha sikerül a gondolatolvasás akkor hétvégèn neki is esek a projektnek. Köszi G

Kornél

Kedves G. Nem kell találgatnod, hiszen meg vannak a pontos arányok. Mindössze arra lesz szükség, hogy a hús, illet?leg a csülök súlyát, amit felhasználsz, pontosan ismerd. A többi szimpla matematika. Arányosan kell számolnod a f?szereket a húsokkal, a recept alapján. Ha ezt követed, nem tudsz hibázni. Üdv.: K.

Törölt felhasználó

végre rászántam magam, hogy megcsináljam és nem bántam meg! kb a fele mennyiséget csináltam meg. 5 órát készült a marha miatt, de percek alatt elfogyott... nem húzta sokáig :) asszem legközelebb nem követem el azt a hibát, hogy ilyen keveset készítek!

Norbi06

Pont a hetekben készült nálunk is egy ugyanilyen csülkös marhás gulyás. Nagyszer? recept. Mi el?re félkészre pároljuk a marhát kuktában kevés pörkölt alapon, hogy aztán a bográcsban csak összeérjenek az ízek, amíg a zöldség és a csülök megpuhul.

mézecske74

helló Kornél! Nem esszem a marha húst azóta mióta 1-szer voltam vendégségben. És csak félig volt átf?zve,na innent?l elment a kedvem t?le ör?kkre. De azért nem csüggedek mert csináltam füst?lt csül?kb?l. Kostólót nem tudtam kuldeni,mert hamar elfogyott. Üdv és szép hétvégét.

Törölt felhasználó

Kedves Kornél, a recepted alapján elkészítettem a bográcsost, életem legjobb f?ztje lett! Köszi, hogy megosztottad! Üdv, Béla

Kornél

Kedves Béla, Nagyon örülök, hogy sikerült, és ízlett! Üdv.: Kornél

hafi73

Kedves Kornél, péntekre várok jó szomjú és jó étvágyú társaságot - eme finomsággal szeretnék készülni nekik. Szeretném kérdezni, hogy a csülök mennyisége csonttal vagy csont nélkül értend? ? Köszi szépen el?re is ! Hafi

Kornél

Kedves Hafi, általában csonttal együtt, mert egész csülök súlyát vesszük alapul. Viszonylag ritka, hogy füstölt csülköt bármelyik hentes is elvágná, maximum lehet játszani a kisebbek vagy nagyobbak súlyával, de többnyire mindig egész, egy darabról van szó. Ha neked csont nélkül lesz ennyi az sem baj, a sósságra kell ügyeéned egyedül.

Törölt felhasználó

koszi a receptet.mar nagyon sokszor elkeszitettem.ez a favorit nallunk

Törölt felhasználó

Kedves Kornél! Olyan kérdésem lenne hogy a csülköt és a babot miért külön f?zted? Miért nem egyben? Azon gondolkozom hogy egyben f?zöm csak a csülköt meg a babot kes?bb rakom bele (2 óra múlva) mert a marhának több id? kell. Akkor is ehet? lesz? :-) Köszönöm, Ákos

Kornél

Kedves Ákos, a csülköt azért kell külön f?zni, mert gyakran túlságosan sóssá teszi az ételt, amin már nem lehet kés?bb korrigálni. Ha külön készíted a csülköt (ahogy a receptben is írtam), annyi levet tudsz felhasználni, ami megfelel? ízt ad az ételnek, de kordában tartható a sóssága. Nem kerül több energiádba a csülköt külön f?zni, a só azonban igen fontos tényez?, célszer? követned a receptet. Üdv.: Kornél

Törölt felhasználó

Szia! EGY ALAPVET? INFORMÁCIÓ LEMARADT AZ ELEJÉR?L! TE AZ ÍROD, HOGY SZÁRAZBABOT TESZEL FEL A CSÜLÖKKEL F?NI, EZ MOST TÉNYLEG SZÁRAZ, VAGY A SZOKÁSOS MÓDON EL?Z? ESTE BE KEL ÁZTATNI?

Kornél

Hello, bocs a kései válaszért: az tényleg szárazbab, nincs beáztatva el?tte. A tapasztalatom az, hogy az áztatott bab sokszor nehezebben puhul meg, mint a száraz, így én nem nagyon szoktam beáztatni.

Hozzávalók

A babgulyáshoz

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek