Bográcsos babgulyás füstölt csülökkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
A babgulyáshoz
-
140g sertéscsülök195 kcal
-
250g marhalábszár320 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
10g paradicsom2 kcal
-
30g zöldpaprika5 kcal
-
34g sárgarépa12 kcal
-
18g fehérrépa11 kcal
-
16g zeller6 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g fejtett bab167 kcal
-
30g tejföl59 kcal
-
2g finomliszt8 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3 kcal
-
300g víz0 kcal
A csipetkéhez
-
10g finomliszt36 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
990
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
A babgulyáshoz
-
1400g sertéscsülök1945 kcal
-
2500g marhalábszár3200 kcal
-
150g disznózsír1353 kcal
-
450g vöröshagyma164 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
300g zöldpaprika49 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
500g fejtett bab1665 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
3000g víz0 kcal
A csipetkéhez
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
3g só0 kcal
Összesen
9914
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
A babgulyáshoz
-
14.5g sertéscsülök20 kcal
-
26g marhalábszár33 kcal
-
1.6g disznózsír14 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
1g paradicsom0 kcal
-
3.1g zöldpaprika1 kcal
-
3.5g sárgarépa1 kcal
-
1.9g fehérrépa1 kcal
-
1.7g zeller1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
5.2g fejtett bab17 kcal
-
3.1g tejföl6 kcal
-
0.2g finomliszt1 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
31.1g víz0 kcal
A csipetkéhez
-
1g finomliszt4 kcal
-
0.6g tojás1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
103
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.6 g
Zsír
-
Összesen 43.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1984.7 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 980 mg
-
Nátrium 436 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 706.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 1075 micro
-
β-karotin 2925 micro
-
β-crypt 77 micro
-
Likopin 258 micro
-
Lut-zea 431 micro
Összesen
990
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 906.2 g
Zsír
-
Összesen 439.4 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 179 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 2150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19847.5 g
-
Cink 220 mg
-
Szelén 785 mg
-
Kálcium 2728 mg
-
Vas 128 mg
-
Magnézium 1804 mg
-
Foszfor 9802 mg
-
Nátrium 4356 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 556.1 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 115 mg
VÍZ
-
Összesen 7065.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3418 micro
-
B6 vitamin: 21 mg
-
B12 Vitamin: 90 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 316 mg
-
D vitamin: 394 micro
-
K vitamin: 202 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 215 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2509 micro
-
Kolin: 1408 mg
-
Retinol - A vitamin: 501 micro
-
α-karotin 10745 micro
-
β-karotin 29252 micro
-
β-crypt 767 micro
-
Likopin 2576 micro
-
Lut-zea 4314 micro
Összesen
9914
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 112 micro
-
β-karotin 304 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 27 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
A babgulyáshoz
-
2.5 kg marhalábszár
-
150 g disznózsír
-
1 közepes db paradicsom
-
3 db zöldpaprika
-
2 nagy db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
3 db babérlevél
-
500 g fejtett bab
-
1.5 evőkanál finomliszt
-
1 ek őrölt fűszerkömény
-
só ízlés szerint
-
3 ek fűszerpaprika
A csipetkéhez
-
10 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
3 g só
Elkészítés
A babgulyáshoz
- A füstölt csülköt mossuk meg víz alatt, majd tegyük fel főni a szárazbabbal együtt. A főzővízhez adjunk néhány babérlevelet.
- A marhalábszárt tisztítsuk meg, vágjuk kockákra, ahogy pörköltnél szokás, majd készítsünk jóízű marhapörköltet a bográcsban. Lásd: http://www.nosalty.hu/recept/marhalabszar-porkolt-2
- Amikor a csülök megpuhult, vegyük ki a főzővízből, hűtsük le, majd távolítsuk el a csontokat és kockázzuk fel (kb 1,5 x1,5 cm az ideális méret).
- A főzőlevet kóstoljuk meg mennyire sós, és szükség esetén higítsuk vízzel, máskülönben túl sós lesz a leves.
- Amikor a marhahús már majdnem elkészült, öntsük fel a csülök főzőlevével (a babbal együtt) és vízzel, adjuk hozzá a kockázott csülköt, majd a tetszés szerint aprított, vagy darabolt zöldségeket.
- Készítsünk tejfölös habarást, adjunk hozzá 5 gerezd zúzott fokhagymát is. Ne felejtkezzünk meg a hőkiegyenlítésről, amikor a bográcsba tesszük a habarást. Forraljuk fel, kóstoljuk, hogy a kellően sós ízt elérjük.
- Végül adjuk hozzá a csipetkét, és pár perc főzést követően ételünk tálalható.
- Receptkönyvben: 268
- Tegnapi nézettség: 81
- 7 napos nézettség: 600
- Össznézettség: 457611
- Feltöltés dátuma: 2011. október 24.
Ajánló
A legjobb ropogós kovászos házikenyérrel, és frissen karikázott erőspaprikával, vagy darált paprikával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Talán nem túl sokan vannak, akik ennyire megbonyolítják a babgulyás készítését, pedig higyjétek el, megéri. Nem összehasonlítható az íze a más módon készített babgulyással. Sertéshússal pedig teljesen más lesz a jellege. Én mindig így készítem, még nem álltak sorba panaszkodni....:)))