r
Nosalty Logó

Vörösborban érlelt, zöldborsos őzgerincfilé csomboros polentával

Friedrich Antal
Vörösborban érlelt, zöldborsos őzgerincfilé csomboros polentával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Lilaburgonya-püré

Csomboros polenta

Érlelt őzgerincfilé

Rókagombamártás

1155
Kalória
58.7g
Fehérje
66.6g
Szénhidrát
64.1g
Zsír
617.9g
Víz
258.8g
Koleszterin
15.3g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Lilaburgonya-püré

Csomboros polenta

Érlelt őzgerincfilé

Rókagombamártás

Összesen 1155 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Lilaburgonya-püré

Csomboros polenta

Érlelt őzgerincfilé

Rókagombamártás

Összesen 4618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Lilaburgonya-püré

Csomboros polenta

Érlelt őzgerincfilé

Rókagombamártás

Összesen 118 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11973.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    10408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    617.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 1155 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.8 g

Zsír

  • Összesen
    256.6 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47895.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    2221 mg
  • Vas
    75 mg
  • Magnézium
    823 mg
  • Foszfor
    2980 mg
  • Nátrium
    41632 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    266.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    2471.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    51 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    856 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1051 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    2260 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1629 micro
Összesen 4618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1260.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

Lilaburgonya-püré

  1. A lila burgonyából is hasonlóan készül a püré, mint bármely burgonyából. A krumplit megpucoljuk, és feltesszük sós vízbe főzni.
  2. Ha puha, áttörjük, és tejjel, tejszínnel, vajjal habosra keverjük, szegfűborssal fűszerezzük.

Csomboros polenta

  1. A kukoricadarát 4,5-szörös folyadékkal készítjük. A vizes tejet fűszerezzük, és olajjal együtt felforraljuk. Ha forr, a darát beleöntjük, 10 percig főzzük, majd lapos tálba öntjük kihűlni.
  2. Formára vágjuk, és grillezzük.

Érlelt őzgerincfilé

  1. Az őzgerincfilét bepácoljuk. A pác az olajon kívül az összes alapanyag. 6 órát pácoljuk, majd leöblítjük.
  2. Félangolosra sütjük. Forró olajban 160 C kérget sütünk rá, és sütőben 15 percig sütjük 160 fokon. A sütés függ a filé méretétől.

Rókagombamártás

  1. A gombát két részre osztjuk 70-30 részre, de az egészet cikkekre vágjuk.
  2. Hagymát apróra vágjuk, és vajon pirítjuk, hozzátesszük a gomba 70% részét. Fűszerezzük, és tejszínnel beforraljuk.
  3. Turmixoljuk és átszűrjük, apróra vágott snidlinggel fűszerezzük.
  4. A gomba 30%-át vajon pirítjuk, és sózzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mester menüm főfogása.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek