Őzgerinc

Őzgerinc

Leírás

Az őz a szarvasfélék közé tartozó kiváló vöröshúsú nagyvad. Mint a vadhús általában, az őz húsa is zsírszegény és fehérjében igen gazdag. Az őz gerince az állat legnemesebb húsa. A tisztítás és formázás után a gerincet 4-6 napig érdemes szárazpácban érlelni. Általában sütni szokták, jól illik hozzá a vörösboros mártás, savanykás-édes (erdei) gyümölcsök vagy lekvárok (áfonya, szeder).

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

8 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek