Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaddisznó pikáns paradicsommártásban

Vaddisznó pikáns paradicsommártásban
Vaddisznó pikáns paradicsommártásban
175 perc / előkészület: 10 perc főzés: 150 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy magyar vadbiológus szerint: "A vadhús sokkal jobb minőségű, mint a háziasított állatok húsa, kisebb a zsírtartalma, több benne a fehérje, alacsony a koleszterinszintje." Mi nem csak ezért szeretjük ezt a finomságot, ha néha hozzájutunk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst egészben megmossuk, négy egyenlő szeletre vágjuk.
  2. A hússzeleteket kicsit megpaskoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. Serpenyőbe 1 púpos ek zsírt teszünk, és a húsok mindkét oldalát 2-3 percig sütjük.
  4. Az elősütött húsokat megfelelő nagyságú lábasba tesszük, ráöntjük a bort, és fedő alatt pároljuk.
  5. Ezután elkészítjük a paradicsommártást. 1 ek zsírt felforrósítunk, beleteszünk 2 ek lisztet, és zsemle színűre pirítjuk. Felöntjük a paradicsomlével, chili paprikával, majoránnával, bazsalikommal ízesítjük, és 5-6 percig főzzük.
  6. Mikor a hús megpuhult, hozzáöntjük a mártást és összefőzzük.
  7. A spagetti tésztát szokásos módon kifőzzük, és a húst ezzel kínáljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 176
elküldve: 2
receptkönyvben: 25
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsommártásos vaddisznóhús, vörösboros-paradicsomos vaddisznócomb

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

926
vaddisznóhús 1 kg
száraz vörösbor 2 dl
paradicsomlé 5 dl
chili 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
sertészsír 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
spagetti tészta 50 dkg