r
Nosalty Logó

Szarvasgerinc diókéregben sütve céklapürével és vörösboros céklaraguval

Nosalty
Szarvasgerinc diókéregben sütve céklapürével és vörösboros céklaraguval
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A diókéreghez

A céklapüréhez

A raguhoz

778
Kalória
43.7g
Fehérje
36.5g
Szénhidrát
47.4g
Zsír
349.4g
Víz
175.9g
Koleszterin
8.4g
Élelmi rost
15.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A diókéreghez

A céklapüréhez

A raguhoz

Összesen 778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A diókéreghez

A céklapüréhez

A raguhoz

Összesen 3100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A diókéreghez

A céklapüréhez

A raguhoz

Összesen 133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    349.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.9 g

Zsír

  • Összesen
    189.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4720.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    2061 mg
  • Nátrium
    1491 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    146 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1397.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    834 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    38 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    776 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1041 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    604 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2740 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2577 micro
Összesen 3100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A céklák (4 db) két végét levágjuk, megsózzuk és pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk, majd szorosan fóliába csomagoljuk.
  2. 160 fokra előmelegített sütőben kb. másfél óra alatt készre sütjük. A cékla akkor jó, ha a villa vagy kés hegye már beleszalad, de nem csúszik le róla. A fóliában hagyjuk 15 percig, majd kicsomagoljuk és meghámozzuk.

A diókéreghez

  1. Két darabot nagyobb kockákba vágunk, és turmixgépben vagy botturmixszal simára pürésítjük. Szükség esetén sózzuk, és egy kevés olívaolajat adunk hozzá. Melegen tartjuk tálalásig.

A céklapüréhez

  1. A raguhoz a másik két céklát apró, 0,5x0,5 cm-es kockákra vágjuk. A bort, a cukrot, az ecetet és egy csipet sót felfőzzük, majd az egyharmadára forraljuk vissza.
  2. Tálalás előtt a cékladarabkákkal felmelegítjük, és a tűzről lehúzva elkeverjük benne a kockára vágott hideg vajat.

A raguhoz

  1. A lehártyázott, megtisztított szarvasgerincet megsózzuk. Serpenyőben a vajat és az olívaolajat felmelegítjük. Beletesszük először a kakukkfüvet, hogy átadja az ízét, majd körbesütjük mellette a szarvasgerincet, hogy mindenhol kérget kapjon. Ezután rácsra tesszük, és 10 percig pihentetjük.
  2. A magvas kenyeret felkockázzuk, és aprítógépben összetörjük, összekeverjük a darált dióval, finomra vágott petrezselyemmel és vajjal. Ezzel a masszával beburkoljuk a szarvasgerincet, és 180 fokos sütőben 8 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 18 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A METRO a Magyar Bocuse d’Or Akadémia aranyfokozatú pártoló tagja és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia hivatalos alapanyag beszállítója nagy meglepetésben részesítette szerkesztőségünket. A 2016-os magyarországi döntő egyik fő alapanyagát - a gímszarvas borjú gerincet - küldte el számunkra, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy készítsünk belőle egy fogást. Mellékelve kaptunk egy receptet is, amit most boldogan megosztunk veletek!

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek