r
Nosalty Logó

Szarvasgerinc diókéregben sütve céklapürével és vörösboros céklaraguval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Szarvasgerinc diókéregben sütve céklapürével és vörösboros céklaraguval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A diókéreghez

A céklapüréhez

A raguhoz

Összesen 778 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A diókéreghez

A céklapüréhez

A raguhoz

Összesen 3100 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A diókéreghez

A céklapüréhez

A raguhoz

Összesen 133 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 778 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.9 g

Zsír

  • Összesen
    189.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4720.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    2061 mg
  • Nátrium
    1491 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1397.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    834 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    38 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    776 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1041 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    604 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2740 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2577 micro
Összesen 3100 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A diókéreghez

A céklapüréhez

A raguhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A céklák (4 db) két végét levágjuk, megsózzuk és pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk, majd szorosan fóliába csomagoljuk.
  2. 160 fokra előmelegített sütőben kb. másfél óra alatt készre sütjük. A cékla akkor jó, ha a villa vagy kés hegye már beleszalad, de nem csúszik le róla. A fóliában hagyjuk 15 percig, majd kicsomagoljuk és meghámozzuk.

A diókéreghez

  1. Két darabot nagyobb kockákba vágunk, és turmixgépben vagy botturmixszal simára pürésítjük. Szükség esetén sózzuk, és egy kevés olívaolajat adunk hozzá. Melegen tartjuk tálalásig.

A céklapüréhez

  1. A raguhoz a másik két céklát apró, 0,5x0,5 cm-es kockákra vágjuk. A bort, a cukrot, az ecetet és egy csipet sót felfőzzük, majd az egyharmadára forraljuk vissza.
  2. Tálalás előtt a cékladarabkákkal felmelegítjük, és a tűzről lehúzva elkeverjük benne a kockára vágott hideg vajat.

A raguhoz

  1. A lehártyázott, megtisztított szarvasgerincet megsózzuk. Serpenyőben a vajat és az olívaolajat felmelegítjük. Beletesszük először a kakukkfüvet, hogy átadja az ízét, majd körbesütjük mellette a szarvasgerincet, hogy mindenhol kérget kapjon. Ezután rácsra tesszük, és 10 percig pihentetjük.
  2. A magvas kenyeret felkockázzuk, és aprítógépben összetörjük, összekeverjük a darált dióval, finomra vágott petrezselyemmel és vajjal. Ezzel a masszával beburkoljuk a szarvasgerincet, és 180 fokos sütőben 8 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5325
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 11.

Ajánló

A szarvashús a rendszeresen fogyasztott húsféleségekhez viszonyítva bizonyítottan kedvezőbb élettani hatásokkal rendelkezik, ezért ha nem csak finom ételeket kívánunk fogyasztani, hanem emellett egészségesen is szeretnénk táplálkozni, akkor elsőrangú, minőségi választás.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A METRO a Magyar Bocuse d’Or Akadémia aranyfokozatú pártoló tagja és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia hivatalos alapanyag beszállítója nagy meglepetésben részesítette szerkesztőségünket. A 2016-os magyarországi döntő egyik fő alapanyagát - a gímszarvas borjú gerincet - küldte el számunkra, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy készítsünk belőle egy fogást. Mellékelve kaptunk egy receptet is, amit most boldogan megosztunk veletek!

Hozzászólások

Eskete

Kedves Nosalty Én ügy tudom hogy a vadhúst nem szabad félig megsütve fogyasztani,különböz? -a húsban lév? csak f?zéssel,sütéssel- eltávolítható - baktériumok miatt. Kérem hogy cáfolja vagy igazolja a feltevésem. Köszönettel,

Hozzávalók

A húshoz

A diókéreghez

A céklapüréhez

A raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek