Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vodkás uborka-gazpacho

Vodkás uborka-gazpacho
Vodkás uborka-gazpacho
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem csak finom és egészséges, de ebben a kánikulában még hűsítő is ez a leves, s nem utolsó sorban, nem kell a konyhában dunsztolódnunk. Ha nincs kedvünk meleg ételhez, főfogásnak is jó.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat aprítjuk, egy keveset félreteszünk, a többit botmixerrel durvára mixeljük. Fűszerezzük, adunk hozzá kevés uborkalevet, beleöntjük a vodkát. Berakjuk a hűtőbe.
  2. Tálaláskor tálba öntjük a gazpachot, teszünk rá zöldségeket, sült hagymát, kaprot és egy szelet félbevágott, pirított, fokhagymával bedörzsölt olívaolajos toastot (bruschettát). Remélem a spanyolok ez utóbbiért nem köveznek meg. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 270
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves

egyéb elnevezések

gazpacho uborkával, hideg zöldségleves vodkával uborkával, gazpacho uborkával és vodkával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Fri, 2013-08-09 14:08

A kinti 40 fok, mar nem is fog feltunni ennyi vodka utan. :))
Biztos csak 1 dl lenne az adag, szerintem.

392
apró uborka 20 dkg
kovászos uborka 2 db
kovászos uborka lé 1 dl
paradicsom 2 nagy db
paradicsom 4 kis db
hegyes erős paprika 1 közepes db
chili 2 db
újhagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
kapor 10 szál
petrezselyem 5 szál
snidling 5 szál
toast kenyér 1 szelet
toast kenyér 2 szelet
1 kávéskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 teáskanál
olívaolaj 2 ek
vodka 100 ml