Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Andalúz gazpacho TimTam konyhájából

Andalúz gazpacho TimTam konyhájából
Andalúz gazpacho TimTam konyhájából
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Teljesen hagyományos, nincs benne semmi fakszni. Granadából hoztam magammal a receptet, ilyenkor nyáron nagyon jól tud esni, gyorsan elkészül, tele van vitaminnal, és nem csinál poklot a konyhából. A legjobb, hogy jól záródó edényben akár egy hétig is eláll.

hozzávalók / 2 adag

  • 5 közepes db paradicsom
  • 0.5 közepes db paprika (lehet piros vagy zöld kaliforniai, de sima TV is)
  • 1 gerezd fokhagyma (nagy gerezd, ne finomkodjunk)
  • 1.5 szelet kenyér (jó vaskos szelet, az se baj, ha szikkadt, sőt)
  • 0.33 db kígyóuborka (vagyis egyharmad, több nem kell)
  • 2 ek ecet (én fehér balmazsecetet használok, de bármilyen gyengébb fajta lehet)
  • 1 ek olívaolaj
  • ízlés szerint

ajánlat

Ez egy egyszerű, hétköznapi és nem ünnepi leves, de ha valaki akar, tehet bele pirított kenyérkockát vagy akár szalonnapörcöt is. Az ecet mennyisége lehet több is, a fajtától és ízléstől függ.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a paradicsomot megfelezzük, csumáját kivágjuk, és a feleket akkorára daraboljuk, hogy kényelmesen beleférjen a mixerbe. Meghámozni nem kell. A fél paprikát kimagozzuk, és durva darabokra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, és kettőbe vágjuk. A kenyeret darabokra tépkedjük és beáztatjuk. Ha a héj nagyon kemény lenne, akkor csak a kenyérbelet használjuk.
  2. A paradicsomot beletesszük a kézi mixerbe, hozzáadjuk az olajat és az ecetet, valamint ízlés szerinti mennyiségű sót, és teljesen szétdaráljuk. Ez közepes fokozaton nagyjából öt perc. Ha kész, mehet hozzá a többi zöldség és a fokhagyma, majd legvégül a kinyomkodott kenyér. Az egészet jó alaposan összeturmixoljuk, ha túl sűrű lenne, kevés vizet adunk hozzá.
  3. A turmixolt zöldséget finom szűrőn átszűrjük, és utánízesítjük, ha szükséges. Legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, de az se baj, ha egy éjszakát érik.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 501
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

TimTam

Mióta szakács: 2012.01.03.
10 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hideg zöldségleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

198
paradicsom 5 közepes db
paprika 0.5 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
kenyér 1.5 szelet
kígyóuborka 0.33 db
ecet 2 ek
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint