r
Nosalty Logó

Andalúz gazpacho TimTam konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Andalúz gazpacho TimTam konyhájából
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    1194 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 200 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    670.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    528 micro
  • β-karotin
    2389 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 400 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1654 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

  • 5 közepes db paradicsom
  • 0.5 közepes db paprika (lehet piros vagy zöld kaliforniai, de sima TV is)
  • 1 gerezd fokhagyma (nagy gerezd, ne finomkodjunk)
  • 1.5 szelet kenyér (jó vaskos szelet, az se baj, ha szikkadt, sőt)
  • 0.3 db kígyóuborka (vagyis egyharmad, több nem kell)
  • 2 ek ecet (én fehér balmazsecetet használok, de bármilyen gyengébb fajta lehet)
  • ízlés szerint

Elkészítés

  1. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a paradicsomot megfelezzük, csumáját kivágjuk, és a feleket akkorára daraboljuk, hogy kényelmesen beleférjen a mixerbe. Meghámozni nem kell. A fél paprikát kimagozzuk, és durva darabokra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, és kettőbe vágjuk. A kenyeret darabokra tépkedjük és beáztatjuk. Ha a héj nagyon kemény lenne, akkor csak a kenyérbelet használjuk.
  2. A paradicsomot beletesszük a kézi mixerbe, hozzáadjuk az olajat és az ecetet, valamint ízlés szerinti mennyiségű sót, és teljesen szétdaráljuk. Ez közepes fokozaton nagyjából öt perc. Ha kész, mehet hozzá a többi zöldség és a fokhagyma, majd legvégül a kinyomkodott kenyér. Az egészet jó alaposan összeturmixoljuk, ha túl sűrű lenne, kevés vizet adunk hozzá.
  3. A turmixolt zöldséget finom szűrőn átszűrjük, és utánízesítjük, ha szükséges. Legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, de az se baj, ha egy éjszakát érik.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4371
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 19.

Ajánló

Ez egy egyszerű, hétköznapi és nem ünnepi leves, de ha valaki akar, tehet bele pirított kenyérkockát vagy akár szalonnapörcöt is. Az ecet mennyisége lehet több is, a fajtától és ízléstől függ.

Receptkategóriák

Teljesen hagyományos, nincs benne semmi fakszni. Granadából hoztam magammal a receptet, ilyenkor nyáron nagyon jól tud esni, gyorsan elkészül, tele van vitaminnal, és nem csinál poklot a konyhából. A legjobb, hogy jól záródó edényben akár egy hétig is eláll.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...