r
Nosalty Logó

Vietnami paradicsomleves tenger gyümölcseivel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Vietnami paradicsomleves tenger gyümölcseivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 204 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 816 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 31 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1801.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    1296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    318 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    770 micro
  • β-karotin
    3455 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    13360 micro
  • Lut-zea
    2357 micro
Összesen 204 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7204.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1040 mg
  • Nátrium
    5184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1362.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1460 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    592 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    3079 micro
  • β-karotin
    13822 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    53439 micro
  • Lut-zea
    9430 micro
Összesen 816 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2015 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 31 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olívaolajra dobjuk a vöröshagymát, újhagymát és a zöldpaprikát egy pici só társaságában, egy picit megpároljuk, majd jöhet sorban a felkarikázott sárgarépa, fokhagyma reszelve, paradicsom felkockázva, héjtalanítva, majd felöntjük a paradicsomlével és az alaplével.
  2. Beletesszük a szójaszószt, egy pici cukorhelyettesítőt és a fűszereket, valamint a chilit.
  3. Kb. fél órán át rotyogtatjuk, de nem forraljuk.
  4. Közben feldaraboljuk a brokkolit, megtisztítjuk a cukorborsót és a tenger gyümölcseit is előkészítjük (garnéla, kagyló, tintahal...).
  5. Fél óra után beletesszük a levesbe a maradék hozzávalót, és 10 percig rotyogtatjuk tovább. A végén megszórjuk a petrezselyemmel, megkóstoljuk, és pótoljuk a fűszereket, ami esetleg hiányzik még belőle. A sózással vigyázzunk a szójaszósz miatt. Rizzsel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1450
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ahogy ígértem, elkezdem feltölteni a vietnami receptjeimet. Itt-ott módosításokat hajtok végre, hogy a férjem is megegye (és otthon Magyarországon is könnyen kivitelezhető legyen), de mindig jelzem, hogy mi helyett mi kell, hogy igazi vietnami fogás legyen. Ebben az esetben az olasz fűszereket kell kihagyni, korianderrel kell tálalni (petrezselyem helyett), és természetesen egy teáskanál halszósz is kell bele. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.