r
Nosalty Logó

Kimchis ramen udon tésztával

Zzz92
Kimchis ramen udon tésztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1033
Kalória
56.8g
Fehérje
128.3g
Szénhidrát
31.1g
Zsír
280.6g
Víz
210.6g
Koleszterin
9.1g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1033 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 6202 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3722.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    2939 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    280.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 1033 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    340.8 g

Zsír

  • Összesen
    186.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22332.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    616 mg
  • Foszfor
    3078 mg
  • Nátrium
    17635 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    770.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    1683.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    851 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    468 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    503 micro
  • Kolin:
    1088 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    2641 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2732 micro
Összesen 6202 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. A csirkét alkatrészeire bontjuk és felrakjuk egy lábasban forrásig főni.
  2. Közben megpucoljuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a csiperkegombát. A shiitake gombát megmossuk és félretesszük. Az újhagymát és a paradicsomot megmossuk. A paradicsomot bevágjuk. Egy másik lábasba berakjuk a darab kombut, az újhagymát, a csiperkegombát, a vöröshagymát és a paradicsomot.
  3. Amint felforrt a víz, kivesszük a csirke darabjait és megmossuk hideg vízzel, majd a másik lábosba a többi alapanyagra tesszük. Feltöltjük vízzel addig, hogy ellepje, és feltesszük főni kb. 2 órát. Közben adunk hozzá sót és borsot ízlés szerint. Amint elkészült a leves, kivesszük a húst és a gombát, majd leszűrjük a levest.
  4. A következő, hogy előkészítjük a csirkemellet, 2 villával szálakra szedjük, és hagyjuk kicsit hűlni és száradni. Megfőzünk 2 tojást, ízlés szerint lágy vagy kemény tojás is lehet.
  5. Félkarikára szeleteljük a lila hagymát és üvegesre pirítjuk. A kimchit hüvelykujjnyi darabokra vágjuk, és a lila hagymához adjuk, majd együtt pirítjuk. A levesből 5-6 merőkanálnyit hozzáadunk és összeforraljuk.
  6. Összekeverjük a lisztet, a paprikát és a tápiókakéményítőt. Beleforgatjuk a shitake gombát és a szálaira szedett csirkemellet majd, bő forró olajban kisütjük.
  7. Közben vizet forralunk, és megfőzzük az udon tésztát, kb. 3-4 perc kell neki, ne főzzük túl.
  8. Tálalunk. Egy tálba merünk a kimchis levesből. Beletesszük a tésztát. Összeforgatjuk. A tetejére halmozzuk a kisütött csirkemellszálakat. Feldarabolunk egy újhagymát, a főtt tojást megpucoljuk és kettévágjuk. A halom mellé helyezzük a gombákkal együtt. Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 120 p

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...