Nosalty Logó

Vietnami húsos tavaszi tekercs

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Dávid
Ezen a képen: Vietnami húsos tavaszi tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tekercsekhez

A mártáshoz

Összesen 321 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tekercsekhez

A mártáshoz

Összesen 1926 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tekercsekhez

A mártáshoz

Összesen 135 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1084 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    621 micro
  • β-karotin
    1783 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 321 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6503.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1538 mg
  • Nátrium
    4044 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    873.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1214 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    336 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    3724 micro
  • β-karotin
    10697 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2037 micro
Összesen 1926 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    266 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 135 Kcal

Hozzávalók

A tekercsekhez

A mártáshoz

Elkészítés

A tekercsekhez

  1. Érdemes az egészet a mártás összeállításával kezdeni, hogy összeérjenek az ízek, mire tunkolásra kerül a sor. A folyamat végtelenül egyszerű: a nedves hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd addig kavarjuk, amíg teljesen fel nem oldódik. Végül belenyomjuk a fokhagymát, és hozzáadjuk a hajszálvékonyra szeletelt sárgarépát és gyömbért.

A mártáshoz

  1. Először elkészítjük a tölteléket: ehhez először a rizstésztát leforrázzuk, és 2-3 percig állni hagyjuk, amíg teljesen átlátszó nem lesz, majd leszűrjük, és kissé összevágjuk.
  2. A kétféle húst összekeverjük, és hozzáadjuk a felaprított mentát, koriandert és újhagymát. Belereszeljük a fokhagymát, gyömbért és a sárgarépát is.
  3. Halszósszal, osztirgaszósszal, sóval és borssal ízesítjük. A sóval azonban csak óvatosan, mert a két szósz már önmagában is elég sós lehet!
  4. Hozzáadjuk az üvegtésztát és a tojást, majd az egészet jól összedolgozzuk.
  5. A kerek rizslapokat érdemes egyesével beáztatni, így jobban tudjuk kontrollálni, hogy mennyire puhuljanak meg. Hideg vízben elég neki bő fél perc, az a lényeg, hogy már ne törjön, hanem könnyen formázható legyen.
  6. A beáztatott rizslapot egy deszkára terítjük, és a tetejétől 3 centire középre halmozzuk a tölteléket, majd a tetejét ráhajtjuk, majd a két oldalát, és nagyon szorosan feltekerjük. Fontos, hogy ne maradjon benne levegő, különben sütés közben felpuffad majd!
  7. Addig ismételjük ezt a műveletet, amíg el nem fogy a töltelék. Mérettől függően 10-12 darab jön ki.
  8. Forró, bő olajban 4-5 perc alatt kisütjük a tekercseket, egészen addig, amíg szép barna nem lesz.
  9. Szűrőkanállal kivesszük, és papírtörlőre rakjuk, hogy a felesleg olajat felszívja.
  10. A mártásba tunkolva fogyasztjuk.
  • Sűtés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 93
  • Össznézettség: 36940
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha vietnámi étterembe megyünk, akkor olyan nincs, hogy tavaszi tekercset ne egyek, úgyhogy itt volt az ideje, hogy én is megtanuljam elkészíteni. Elsőre teljes kudarc volt, mert túl sokáig áztattam a rizslapokat, ráadásul forró vízben, így annyira megpuhult, hogy szétesett az egész sütés közben. Szóval erre vigyázzatok ti is, elég neki maximum fél perc, hideg vízben, tényleg csak annyi, hogy megpuhuljon. Amúgy gyerekjáték az egész...

Hozzászólások

Vicikó

Igen szépre sikerült, gratulálok! :)

Dávid

Köszönöm! Bár a hajtogatást még gyakorolnom kell, de mivel imádom ezeket a tekercseket, így ezzel nem lesz gond! ;) ízHUSZÁR

Hozzávalók

A tekercsekhez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!