Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vietnami húsos tavaszi tekercs

Vietnami húsos tavaszi tekercs
Vietnami húsos tavaszi tekercs
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha vietnámi étterembe megyünk, akkor olyan nincs, hogy tavaszi tekercset ne egyek, úgyhogy itt volt az ideje, hogy én is megtanuljam elkészíteni. Elsőre teljes kudarc volt, mert túl sokáig áztattam a rizslapokat, ráadásul forró vízben, így annyira megpuhult, hogy szétesett az egész sütés közben. Szóval erre vigyázzatok ti is, elég neki maximum fél perc, hideg vízben, tényleg csak annyi, hogy megpuhuljon. Amúgy gyerekjáték az egész...

hozzávalók / 6 adag

A tekercsekhez

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A mártáshoz

  1. Érdemes az egészet a mártás összeállításával kezdeni, hogy összeérjenek az ízek, mire tunkolásra kerül a sor. A folyamat végtelenül egyszerű: a nedves hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd addig kavarjuk, amíg teljesen fel nem oldódik. Végül belenyomjuk a fokhagymát, és hozzáadjuk a hajszálvékonyra szeletelt sárgarépát és gyömbért.

A tekercsekhez

  1. Először elkészítjük a tölteléket: ehhez először a rizstésztát leforrázzuk, és 2-3 percig állni hagyjuk, amíg teljesen átlátszó nem lesz, majd leszűrjük, és kissé összevágjuk.
  2. A kétféle húst összekeverjük, és hozzáadjuk a felaprított mentát, koriandert és újhagymát. Belereszeljük a fokhagymát, gyömbért és a sárgarépát is.
  3. Halszósszal, osztirgaszósszal, sóval és borssal ízesítjük. A sóval azonban csak óvatosan, mert a két szósz már önmagában is elég sós lehet!
  4. Hozzáadjuk az üvegtésztát és a tojást, majd az egészet jól összedolgozzuk.
  5. A kerek rizslapokat érdemes egyesével beáztatni, így jobban tudjuk kontrollálni, hogy mennyire puhuljanak meg. Hideg vízben elég neki bő fél perc, az a lényeg, hogy már ne törjön, hanem könnyen formázható legyen.
  6. A beáztatott rizslapot egy deszkára terítjük, és a tetejétől 3 centire középre halmozzuk a tölteléket, majd a tetejét ráhajtjuk, majd a két oldalát, és nagyon szorosan feltekerjük. Fontos, hogy ne maradjon benne levegő, különben sütés közben felpuffad majd!
  7. Addig ismételjük ezt a műveletet, amíg el nem fogy a töltelék. Mérettől függően 10-12 darab jön ki.
  8. Forró, bő olajban 4-5 perc alatt kisütjük a tekercseket, egészen addig, amíg szép barna nem lesz.
  9. Szűrőkanállal kivesszük, és papírtörlőre rakjuk, hogy a felesleg olajat felszívja.
  10. A mártásba tunkolva fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 31 321
elküldve: 3
receptkönyvben: 207
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: tapas
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: távol-keleti
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

darált húsos tavaszi tekercs, tavaszi tekercs rizslapból

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kárai Dávid
Dávid / Kárai Dávid Mon, 2014-08-11 09:13

Köszönöm! Bár a hajtogatást még gyakorolnom kell, de mivel imádom ezeket a tekercseket, így ezzel nem lesz gond! ;)

ízHUSZÁR

321
rizslap 12 db
darált sertéshús 25 dkg
darált marhahús 25 dkg
újhagyma 2 közepes db
koriander 1 csokor
menta 5 szál
gyömbér 3 cm
fokhagyma 3 gerezd
halszósz 2 ek
osztrigaszósz 1 teáskanál
tojás 1 db
üvegtészta 10 dkg
sárgarépa 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
halszósz 2 ek
limelé 1 lime-ból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
nádcukor 4 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
sárgarépa 1 kis db
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
víz 1 dl
chili 0 ízlés szerint