Rizslap

A rizslap egy távol-keleti alapanyag, amelyet töltve, tavaszi tekercs vagy sushi készítéséhez használhatunk fel. A rizslap vékony és törékeny, azonban ha rövid ideig forró vízbe áztatjuk, akkor megpuhul, és könnyen formálhatóvá válik, hajtogatása azonban némi gyakorlatot igényel, ugyanis könnyen összeragad. Készíthetünk belőle autentikus távol-keleti életeket, de megtölthetjük különféle ragukkal, zöldségekkel is. Egyesek édes, diós, mákos, túrós töltelékkel fogyasztják. Készíthetjük nyersen, de a megtöltött rizslapot meg is süthetjük.
Bármikor.
Száraz, sötét, hűvös helyen.
fehérjetartalom
5.95 g
zsírtartalom
0.478 g
szénhidráttartalom
80.18 g
víztartalom
11.91 g
Nátrium
182 mg
Foszfor
153 mg
Kalcium
18 mg
Magnézium
12 mg
B6 vitamin
0.015 g
Kolin
5.5 mg
Niacin - B3 vitamin
0.221 mg
E vitamin
0.11 mg
fehérje
5.95 g
Zsír
telített zsírsav
0.153 g
egyszeresen telített zsírsav
0.175 g
többszörösen telített zsírsav
0.15 g
ásványi anyagok
Kalcium
18 mg
Vas
0.7 mg
Magnézium
12 mg
Foszfor
153 mg
Nátrium
182 mg
Cink
0.74 mg
Réz
0.078 mg
Mangán
0.498 mg
Szelén
15.1 µg
szénhidrát
rost
1.6 g
cukor
0.12 g
víz
11.91 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.031 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.017 mg
Niacin - B3 vitamin
0.221 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.051 mg
Folát
3 µg
Kolin
5.5 mg
E vitamin
0.11 mg
B6 vitamin
0.015 g
Húsvéthétfőre sonkatekercses előétel, újragondolt koronázási saláta és sütés nélküli citromtorta dukál.
NosaltyMai Napi Tippünk elárulja, mi az, amit szinte mind elrontunk, amikor brokkolival sütünk-főzünk.
NosaltyHúsvéti szezonális élelmiszer-ellenőrzést tartott a Nébih az egész országra kiterjedően, és amellett, hogy rengeteg élelmiszert kivont a forgalomból, nem kevés bírságot is kiszabott.
NosaltyA sétálás az egyik legjobb mozgásforma, ha fogyni szeretnénk. Na de mennyi az annyi?
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Mindenki ujjongással fogadta, hogy visszatér a retro Traubisoda, azonban pár nap alatt eltűnt a boltok polcairól. Most kiderült, mi áll a dolog hátterében.
A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...
Kaszinótojást nem szoktam gyakran készíteni, de a húsvéti ünnepi asztalról nem hiányozhat.