r
Nosalty Logó

Vegyes zöldséges pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vegyes zöldséges pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3863 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 151 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2839.3 g
  • Cink
    167 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    1006 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    878 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    2103 micro
Összesen 965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.6 g

Zsír

  • Összesen
    265.7 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11357 g
  • Cink
    668 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    2401 mg
  • Vas
    517 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    3025 mg
  • Nátrium
    4026 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1601.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2418 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    304 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2105 micro
  • α-karotin
    371 micro
  • β-karotin
    3512 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    8234 micro
  • Lut-zea
    8414 micro
Összesen 3863 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Felvágjuk a vajat. A lisztet tálba szitáljuk. Egy mélyedést vájunk a közepébe, beletesszük a sót, a tojást és végül a vajat.
  2. A közepénél kezdve lágy tésztát gyúrunk belőle, majd egy órára a hűtőbe tesszük letakarva.
  3. A cukkinit és a póréhagymát felszeleteljük, a brokkolit és rózsáira szedjük és a gombát hozzáigazítjuk.
  4. A cukkinit, a póréhagymát és a gombát egy lábas sós forrásban lévő vízbe tesszük és 3 percig főzzük. Ugyanígy járunk el a brokkolival is, majd jól lecsöpögtetjük.
  5. A paradicsomot megpucoljuk, felszeleteljük.
  6. A tésztát enyhén belisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 24 cm-es kapcsos tortaformát. Villával megszurkáljuk és 10 percre előmelegített sütőbe tesszük.
  7. A túrót kikeverjük a tejföllel, a maradék két tojással és a mustárral. A friss fűszernövényekkel, sóval és a szerecsendióval ízesítjük.
  8. Az elősütött tésztába rétegezzük a zöldségeket, meghintjük sóval és borssal. A kockákra szeletelt gouda sajtot egyenletesen eloszlatjuk a tetején és leöntjük a tejfölös-túros masszával.
  9. A sütő középső rácsán 45 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15859
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 03.

Ajánló

Friss vegyes salátával még finomabb. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű és finom zöldséges fogás.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...