Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kucsmagombás-medvehagymás pite

Kucsmagombás-medvehagymás pite
Kucsmagombás-medvehagymás pite
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tavaszban a legjobb, hogy van újra friss kucsmagomba, csalán, turbolya, medvehagyma, és pár napja már csigát is lehet gyűjteni.
Szeretek a piacon kapható szezonális zöldségekből-gyümölcsökből főzni, de még jobban szeretem, ha  a réten vagy erdőben gyűjtött  hozzávalókból kerekedik pompás ebéd. Egy finom csalán- vagy turbolyakrémleves után (melyhez nem kell sok minden, csak egy hagyma, két krumpli meg egy nagy csokor friss, zsenge csalán vagy turbolya és némi alaplé) laktató tavaszi főfogás lehet az alábbi kucsmagombás, medvehagymás pite.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát letekerjük, és kibélelünk vele egy piteformát.
  2. Sütőpapírt helyezünk rá, megtöltjük rizzsel vagy száraz borsóval (ezt főzésre már ne használjuk, de félretehetjük vakon sütésre).
  3. 10-12 percig vakon elősütjük a tésztát 220 Celsius-fokra előmelegített sütőben, így biztosítva, hogy az alja ne púposodjon fel és ne legyen „szalonnás”.
  4. Közben elkészítjük a kucsmagombás tölteléket: a vaj-olívaolaj keverékén megdinszteljük az aprított hagymát, hozzáadjuk a felcsíkozott kucsma- és csiperkegombát, hozzáreszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy a gomba levet eresszen, majd megpuhuljon.
  5. Ha elfőtt a leve, hagyjuk hűlni, közben felverjük a tojásokat, belekeverjük a tejszínt meg az aprított medvehagymát, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a dinsztelt gombával.
  6. Belekanalazzuk a tölteléket a piteformában várakozó elősütött tésztára, betoljuk a 220 fokos sütőbe, és 25-30 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
  7. Ha megsült, levágjuk a tészta lelógó széleit, és szeletelve, langyosan tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 896
elküldve: 14
receptkönyvben: 135
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabojsza

Mióta szakács: 2013.04.09.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás pite, medvehagymás leveles, sós pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabojsza
Gabojsza / gabojsza Wed, 2013-05-01 12:52

Sajnálom, nem kellene omlett-szerűnek lennie, sokkal inkább quiche-szerű. Véletlenül nem főzőtejszínt használtál? Mert ebbe a 30% zsírtartalmú tejszín való :-)

jucimuc
jucimuc Wed, 2013-05-01 10:40

Hello! Megcsinaltam ezt a pitet,de igazabol olyan mint az omlett. Kiprobaltam nekem nem valt be

602
leveles tészta 1 csomag
vaj 2 dkg
olívaolaj 2 ek
salottahagyma 2 db
kucsmagomba 30 dkg
csiperkegomba 10 dkg
fokhagyma 1 gerezd
tojás 4 db
habtejszín 2 dl
medvehagyma 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint