r
Nosalty Logó

Paradicsomos pite

Fekete Melinda
Paradicsomos pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A feltéthez

454
Kalória
13.5g
Fehérje
35g
Szénhidrát
29.5g
Zsír
192.9g
Víz
85.6g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A feltéthez

Összesen 454 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A feltéthez

Összesen 1815 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A feltéthez

Összesen 150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1115 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    192.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 454 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4460.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    911 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    2562 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    140.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    771.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2320 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    862 micro
Összesen 1815 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1063 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A leveles tésztát sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a széleitől kb. 2-3 cm távolságra keretet vágunk bele. Ezután lekenjük tojással, és a középső részt alaposan megszurkáljuk villával. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarna lesz.

A krémhez

  1. Egy keverőtálba tesszük a ricottát, feta sajtot, a fűszereket, kapribogyót és olívaolajat, majd egyneműre turmixoljuk.

A feltéthez

  1. A megtisztított paradicsomokat és lilahagymát vékonyra szeleteljük.
  2. Az elkészült krémet, a kihűlt leveles tésztára halmozzuk és egyenletesen elkenjük. A paradicsom és lilahagyma szeleteket a tetején elrendezzük. Kapribogyót, friss bazsalikomot és sót szórunk rá, majd meglocsoljuk olívaolajjal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen alkalomra készítjük el ezt a gyors fogást, látványos dísze lesz az asztalunknak, már ameddig marad belőle.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek