adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A tésztához
-
1 csomag leveles tészta
-
1 db tojás
A krémhez
-
150 g ricotta
-
100 g feta sajt
-
4 levél bazsalikom
-
1 tk citromhéj
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 ek kapribogyó
-
1 ek olívaolaj
A feltéthez
-
5 db paradicsom
-
1 db lilahagyma
-
1 ek kapribogyó
-
4 levél bazsalikom
-
1 teáskanál olívaolaj
-
só ízlés szerint
454
Kalória
13.5g
Fehérje
35g
Szénhidrát
29.5g
Zsír
192.9g
Víz
85.6g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
5g
Cukor
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
69g leveles tészta255 kcal
-
14g tojás17 kcal
A krémhez
-
38g ricotta56 kcal
-
25g feta sajt66 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g kapribogyó1 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
A feltéthez
-
125g paradicsom23 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
3g kapribogyó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
454
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
55g tojás69 kcal
A krémhez
-
150g ricotta225 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A feltéthez
-
500g paradicsom90 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1815
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
22.7g leveles tészta84 kcal
-
4.5g tojás6 kcal
A krémhez
-
12.4g ricotta19 kcal
-
8.3g feta sajt22 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g kapribogyó0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
A feltéthez
-
41.3g paradicsom7 kcal
-
7.4g lilahagyma3 kcal
-
1.1g kapribogyó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
150
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1115 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 640 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 35 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 192.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 580 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3216 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
454
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54 g
Zsír
-
Összesen 117.9 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 343 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4460.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 911 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 810 mg
-
Nátrium 2562 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 140.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 771.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 594 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 378 micro
-
α-karotin 505 micro
-
β-karotin 2320 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 862 micro
Összesen
1815
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 368.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 63.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1063 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
150
kcal
Elkészítés
A tésztához
- A leveles tésztát sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a széleitől kb. 2-3 cm távolságra keretet vágunk bele. Ezután lekenjük tojással, és a középső részt alaposan megszurkáljuk villával. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarna lesz.
A krémhez
- Egy keverőtálba tesszük a ricottát, feta sajtot, a fűszereket, kapribogyót és olívaolajat, majd egyneműre turmixoljuk.
A feltéthez
- A megtisztított paradicsomokat és lilahagymát vékonyra szeleteljük.
- Az elkészült krémet, a kihűlt leveles tésztára halmozzuk és egyenletesen elkenjük. A paradicsom és lilahagyma szeleteket a tetején elrendezzük. Kapribogyót, friss bazsalikomot és sót szórunk rá, majd meglocsoljuk olívaolajjal.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Sütés ideje: 15 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen alkalomra készítjük el ezt a gyors fogást, látványos dísze lesz az asztalunknak, már ameddig marad belőle.