Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vega töltött paprika

Vega töltött paprika
Vega töltött paprika
85 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A finom magyaros ételekről se kell lemondani, mert valaki elhagyja étkezéséből a húst. Erre itt ez a recept példának, az íze ugyanolyan finom, sőőőőt...

hozzávalók / 5 adag

A töltelékhez

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomszószhoz: a zsírral és liszttel világos rántást készítünk, beleöntjük a paradicsompürét, a víz felét (a többit, ahogy felveszi), sózzuk, édesítjük. Hozzáadjuk a zellerzöldet (nem kell összevágni, így a végén könnyen kivehető). Jól kiforraljuk.
  2. A bulgurhoz: egy kis kanál zsíron 1 gerezd apróra vágott fokhagymát megpirítunk (1 perc), majd a tűzről félrehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, felöntjük a bulgur mennyiségének kétszerese vízzel, visszatesszük a tűzre, és hozzáöntjük a bulgurt is, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a vizet felszívja (kb. 8-10 perc).
  3. A szejtánt frissen is elkészíthetjük otthon. A búzasikért (kb. 125 g por) elkeverjük 1 csipet sóval, az ételhez ízben harmonizáló fűszerrel, majd vizet adunk (kb. 1,5 dl) hozzá, és egy ruganyos masszát kapva villával vagy kézzel kicsit áthajtogatjuk, összegyúrjuk.
  4. Pihentetjük negyed órát, majd bő sós forrásban lévő vízben főzzük 10 percig (duplájára dagad). Kivesszük, és felszeleteljük, majd visszatesszük a vízbe, és még 10 percig főzzük. Ezeket a búzahúscsíkokat daráljuk le a töltelékünkhöz. A recepthez készen kell 30 dkg.
  5. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a maradék fokhagymát is, és a zsíron megpirítjuk, majd hozzákeverjük a darált szejtánt. Ezzel is pirítjuk, fűszerezzük. (Jobb friss majorannát és petrezselymet használni.) Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a bulgurt és a főtt rizst.
  6. A megmosott paprikák szárát, magját kiszedjük, és megtöltjük a töltelékkel a paprikákat. Kerámia tálban, magas falú tepsibe tesszük őket, és a paradicsom mártás felével leöntjük. Nem baj, ha nem lepi el teljesen a szósz.
  7. 200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük, közben egyszer átforgathatjuk a paprikákat, hogy mindkét oldaluk piruljon meg. A maradék szósszal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 14 394
elküldve: 4
receptkönyvben: 71
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nicki

Mióta szakács: 2012.04.10.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött paprika hús nélkül, rizzsel bulgurral töltött paprika, hús nélküli töltött paprika

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

benbre
benbre Wed, 2013-09-04 10:25

Szia Nicki!
Jól hangzik! De minek bele a sikér? És ki lehet hagyni? Ill. kókuszolajat szerinted helyettesíthetem olíva olajjal vagy szűz napraforgóolajjal (nem jön be a kókuszolaj a kajákban).
Köszi!

Nicki
Nicki / Nicki Wed, 2013-09-04 16:03

Szia Benbre! Kókuszolaj helyett használhatsz olivát vagy bármilyen olajat. A sikér azért kell mert abból készül a szejtán azaz búzahús, ami a húst helyettesíti az ételben. De ha gondolod , kihagyod és csak fűszeres rizst töltesz a paprikába.

Kiwibird
Kiwibird Wed, 2013-08-28 08:08

Tegnap elkészítettem és nagyon finom lett! Nem mondom, elég pepecselős, de tényleg van olyan jó mint a húsos verzió (még úgy is, hogy a párom nem ismerte fel a zeller zöldet és így kénytelen voltam petrezselyemmel készíteni:-))! Én a receptben írtnál picit több fokhagymát használtam, szerintem jó tesz neki! Nagyon köszönöm a receptet!

Grez
Grez Thu, 2013-08-29 13:18

Kiwibird párjának melléfogásáról csak annyit, hogy az adott bevásárlóközpontban a növény alá az volt írva, hogy az bizony zeller zöld, illetve a pénztáros is annak ismerte fel és így vitte be a pénztárgépbe. Arról, hogy a későbbiek során az említett növény miféle sötét mágia hatására változott meg, nem tudok érdemben nyilatkozni. Mindenesetre valóban ízletes étel született, köszönet a receptért!

745
rizs 10 dkg
bulgur 8 dkg
sikér 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
kókuszolaj 5 ek
majoranna 2 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
tv paprika 10 közepes db
kókuszolaj 4 ek
rétesliszt 2 evőkanál
sűrített paradicsom 60 dkg
víz 8 dl
0 ízlés szerint
cukor 10 dkg
zellerlevél 3 db