Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus töltött paprika

Klasszikus töltött paprika
Klasszikus töltött paprika
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus töltött paprika, amit a sok zöldség miatt nem is kell liszttel sűríteni!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikákat megmosszuk, a csumáját levágjuk és a magokat kiszedjük belőle.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a felé a darált húshoz adjuk. A húst pirospaprikával, borssal, köménnyel, fokhagymával, sóval és majorannával fűszerezzük. Hozzáadjuk a tojásokat és a rizst, majd alaposan összekverjük. Ha túl lágy lenne, adjuk hozzá kevés zsemlemorzsát.
  3. A paprikákat megtöljük a rizses-húsos masszával, a maradékból gombócokat formázunk.
  4. A maradék hagymához hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és fehérrépát, valamint az apróra vágott kápiát és néhány percig együtt pirítjuk. Két kanál cukrot adunk hozzá és egy-két perc alatt karamellizáljuk a zöldségekkel együtt.
  5. Hozzáadunk egy csokor petrezselymet, beletesszük a megöltött paprikákat és a gombócokat, majd felöntjük a paradicsommal és annyi vízzel, ami pont ellepi. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd lefedve 50-60 percig főzzük, amíg meg nem puhul.
  6. Ha elkészült, kiszedjük a paprikákat és a gombócokat, a petrezselymet eldobjuk és a szószt botmixerrel pürésítjük, majd főtt burgonyával vagy friss kenyérrel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 93 125
elküldve: 12
receptkönyvben: 192
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
957 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

695
tv paprika 6 db
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 nagy db
darált sertéshús 700 g
fűszerpaprika 2 teáskanál
bors 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál
2 tk
fokhagyma 2 gerezd
majoranna 1 teáskanál
rizs 150 g
tojás 2 db
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
kápia paprika 1 közepes db
cukor 2 ek
petrezselyem 1 csokor
passzírozott paradicsom 10 dl
víz 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint