r
Nosalty Logó

Vega töltött paprika

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nicki
Vega töltött paprika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 750 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 3751 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A töltelékhez

A szószhoz

Összesen 117 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    1443 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    34517 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 750 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    279.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4082.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    864 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    1856 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    2138.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    801 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    346 micro
  • β-karotin
    7213 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    172584 micro
  • Lut-zea
    3021 micro
Összesen 3751 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5387 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 117 Kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A szószhoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A paradicsomszószhoz: azsírral és liszttel világos rántást készítünk, beleöntjük a paradicsompürét, a víz felét (a többit, ahogy felveszi), sózzuk, édesítjük. Hozzáadjuk a zellerzöldet (nem kell összevágni, így a végén könnyen kivehető). Jól kiforraljuk.
  2. A bulgurhoz: egy kis kanál zsíron 1 gerezd apróra vágott fokhagymát megpirítunk (1 perc), majd a tűzről félrehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, felöntjük a bulgur mennyiségének kétszerese vízzel, visszatesszük a tűzre, és hozzáöntjük a bulgurt is, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a vizet felszívja(kb. 8-10 perc).
  3. A szejtánt frissen is elkészíthetjük otthon. A búzasikért (kb. 125 g por) elkeverjük 1 csipet sóval,az ételhez ízben harmonizáló fűszerrel, majd vizet adunk (kb. 1,5 dl) hozzá, és egy ruganyos masszát kapva villával vagy kézzel kicsit áthajtogatjuk, összegyúrjuk.
  4. Pihentetjük negyed órát, majdbő sós forrásban lévő vízben főzzük 10 percig (duplájára dagad). Kivesszük, és felszeleteljük, majd visszatesszük a vízbe, és még 10 percig főzzük. Ezeket a búzahúscsíkokat daráljuk le a töltelékünkhöz. A recepthez készen kell 30 dkg.
  5. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a maradék fokhagymát is, és a zsíron megpirítjuk, majd hozzákeverjük a darált szejtánt. Ezzel is pirítjuk, fűszerezzük. (Jobb friss majorannát és petrezselymet használni.)Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a bulgurt és a főtt rizst.
  6. A megmosott paprikák szárát, magját kiszedjük, és megtöltjük a töltelékkel a paprikákat.Kerámia tálban, magas falú tepsibe tesszük őket, és a paradicsom mártás felével leöntjük. Nem baj, ha nem lepi el teljesen a szósz.
  7. 200 fokossütőben 25 perc alatt megsütjük, közben egyszer átforgathatjuk a paprikákat, hogy mindkét oldaluk piruljon meg. A maradék szósszal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 25155
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 13.

Receptkategóriák

A finom magyaros ételekről se kell lemondani, mert valaki elhagyja étkezéséből a húst. Erre itt ez a recept példának, az íze ugyanolyan finom, sőőőőt...

Hozzávalók

A töltelékhez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek