r
Nosalty Logó

Csirkés töltött paprika

Lousha
Csirkés töltött paprika
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

540
Kalória
42.2g
Fehérje
43.6g
Szénhidrát
23.2g
Zsír
557.6g
Víz
139.5g
Koleszterin
8.4g
Élelmi rost
10.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 540 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3238 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1588.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    766 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    557.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1322 micro
  • β-crypt
    166 micro
  • Likopin
    9588 micro
  • Lut-zea
    1042 micro
Összesen 540 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    253 g

Zsír

  • Összesen
    139 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    837 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9529 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    778 mg
  • Foszfor
    3208 mg
  • Nátrium
    4598 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    261.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    3345.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    869 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    725 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    111 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    1058 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    7935 micro
  • β-crypt
    998 micro
  • Likopin
    57529 micro
  • Lut-zea
    6255 micro
Összesen 3238 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    1346 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

  1. Pirítsuk meg az apróra vágott hagymát az olaj felén, majd tegyük félre.
  2. Főzzük a zacskós barna rizst a csomagoláson meghatározottnál öt perccel rövidebb ideig, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  3. Daráljuk le a csirkemellet, majd keverjük össze a tojással, fűszerekkel (a pirospaprika kivételével), hagymával és rizzsel. Töltsük kiskanállal a kicsumázott paprikákba, jól tömködjük is le.
  4. Rendezzük a paprikákat egy mély lábasba. Ha maradt a töltelékből, vizes kézzel formázzunk belőlük gombócokat, ezeket tegyük a paprikák tetejére. Öntsük fel az egészet annyi vízzel, ami éppen hogy elfedi a lábas tartalmát, sózzuk meg, majd mérsékelt lángon kezdjük el főzni. Figyeljünk rá, hogy ne forrjon lobogva, attól széteshet a töltelék.
  5. Nagyjából fél óra után készítsük el a rántást. Felforrósított olajon, alacsony lángon pirítsuk világosra a lisztet, majd a tűzről lehúzva adjunk hozzá egy keveset a paprika levéből. Alaposan keverjük el, majd adagoljunk hozzá még levet, míg könnyen keverhetővé válik, és nem csomósodik. Ekkor adjuk hozzá a pirospaprikát és a sűrített paradicsomot, valamint az édesítőt. Jól keverjük el, és öntsük rá a paprikára. Főzzük néhány percig, míg besűrűsödik a mártás.
  6. Tálaljuk főtt krumplival.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p

Sokszor készítek hagyományosan zsírosabb disznó- vagy marhahúsból készülő fogásokat csirkéből, és a legtöbb esetben továbbra is nagyon finom, de kalóriaszegényebb, könnyebb a végeredmény. Így van ez a töltött paprikával is, szinte semmi "kárt" nem okoz a csere, ahogyan a rántás teljes kiőrlésű lisztből készítése sem ront rajta egy kicsit sem. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...