r
Nosalty Logó

Töltött paprika Kingabinga konyhájából

Ösztön Szerinti Anya
Töltött paprika Kingabinga konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

555
Kalória
46.7g
Fehérje
67.5g
Szénhidrát
10.5g
Zsír
668.4g
Víz
146.4g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
13.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    992 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    668.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    2709 micro
  • β-crypt
    674 micro
  • Likopin
    10153 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    280.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    879 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5952.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    625 mg
  • Foszfor
    2869 mg
  • Nátrium
    1524 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    404.8 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    4010.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1708 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1518 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    111 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1316 micro
  • Kolin:
    918 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    374 micro
  • β-karotin
    16253 micro
  • β-crypt
    4045 micro
  • Likopin
    60917 micro
  • Lut-zea
    2035 micro
Összesen 3330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    1183 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 63 kcal

Elkészítés

  1. Összeállítjuk a tölteléket, ami a következőkből áll: darált hús, 1 fej vöröshagyma és 4 gerezd fokhagyma apróra vágva, 1 egész tojás, 1,5 bögre rizs, só (ízlés szerint), bors (ízlés szerint), fűszerpaprika (2-3 tk), őrölt kömény (2 tk). A kezünkkel alaposan összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük pihenni, hogy összeérjenek az ízek.
  2. Amíg a massza pihen, előkészítjük a paprikákat. Alaposan megmossuk őket, a szárukat kivágjuk, kicsumázzuk őket, és kiöblítjük a belsejüket, hogy megszabaduljunk a bent maradt magoktól. Amikor ezzel készen vagyunk, elkészítjük az alaplét, amiben a töltött paprikákat fogjuk megfőzni.
  3. 1 fej apróra vágott vöröshagymát és 1 apróra vágott zöldpaprikát 1 evőkanál zsíron megfuttatunk, majd rászórunk 3 teáskanál fűszerpaprikát, és hozzákeverjük az apróra vágott paradicsomot. Felöntjük egy bögre vízzel, felforraljuk, és zsírjára pirítjuk. Ha ez kész, kb. háromnegyedükig betöltjük a paprikákat (a rizs miatt dagadni fog a töltelék), és az alaplébe helyezzük őket (ekkor nem ég alatta a gáz). A maradék masszából gombócokat formázunk, és azokat is a lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje a paprikákat, illetve a gombócokat. Nem baj, ha kilógnak a vízből, fedő alatt szépen megpuhulnak így is. Visszatesszük a tűzre, felforraljuk, megrázzuk a lábast kicsit, hogy kényelmesebben elférjenek a paprikák, majd fedőt teszünk rá, és lassú tűzön, 30-45 perc alatt puhára főzzük. Fontos, hogy ne nagy lángon főjön, mert akkor könnyen szétfőhetnek a paprikák. Inkább többször nézzünk rá az ételre, és ha szükséges, rázzuk meg a lábast, illetve forgassuk meg a gombócokat, hogy minden egyenletesen puha legyen.
  4. Amíg a paprikák főnek, 1 evőkanál zsíron megfuttatunk egy fél vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és az egészet megpirítjuk kicsit. Közben a paradicsomlét simára keverjük 2 evőkanál édesítőporral (vagy cukorral), 2-3 teáskanál sóval, borssal, 2 evőkanál rizsliszttel és annyi tejjel, amennyivel a sűrített paradicsom dobozát ki tudtuk öblíteni (kb. 1 dl). Amikor megpirult a sűrített paradicsom, elzárjuk alatta a gázt, és hozzáöntjük a paradicsomleves keveréket. Fontos, hogy ezzel már ne főzzük, mert ezzel majd a végén fogjuk besűríteni az ételünket.
  5. Amikor a paprikák elkészültek, ráöntjük a paradicsomos keveréket, óvatosan megkeverjük, és pár perc alatt besűrítjük az ételt. Jó étvágyat kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 60 p

Azt hiszem életem első töltött paprikáját készítettem ma el, amolyan "Kingásan". Nem emlékeztem rá pontosan, hogy készül, így ösztönösen főztem, és ahogy szoktam, félig-meddig diétásan: sertéshús helyett pulykát vettem, búzaliszt helyett pedig rizslisztet használtam. Finom lett. :)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek