Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vasárnapi csirkehúsleves Mercedestől

Vasárnapi csirkehúsleves Mercedestől
Vasárnapi csirkehúsleves Mercedestől
170 perc / előkészület: 20 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsleves mániám megint csak előjött ezen a hűvösebb vasárnapi napon. Szeretem elkészíteni is, csak annyi bajom volt eddig vele, hogy csak én ettem, mert a párom nem szereti a leveseket. Most viszont van egy kis "társam", aki besegít benne, aki nem más, mint az én imádnivaló 9 hónapos kislányom. Egy kis főtt répa, egy kis főtt husi, és már meg is van az ebédje:) Így összekötöm a kellemest a hasznossal!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Grízgaluskával, tésztával vagy tetszőleges levesbetéttel kínáljuk. Én most a diétám miatt kihagytam!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkehúst és az aprólékot hideg sós vízben feltesszük főni kb. 2,5 liter vízben (ilyenkor még nagy lángon szoktam), majd miután felforrt lehabozzuk, kisebbre vesszük a lángot, majd lefedve 30 percet főzzük.
  2. Ezután adjuk hozzá a tisztított darabolt zöldségeket, a hagyma héját hagyjuk rajta, csak a két végét vágjuk le. Fűszerezzük a borssal, gyömbérrel és az ételízesítővel. Lefedve, közepesnél egy kicsit kisebb lángon 2 óra alatt készre főzzük.
  3. A legvégén szedjük külön tányérra a zöldséget és a húst, majd még egyszer szűrjük át a levest.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 155
össznézettség: 73 899
elküldve: 7
receptkönyvben: 242
elkészítve: 28/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, AB0 diéta – A vércsoport
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
babakonyha: baba 8-12 hónap
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves, csirkehúsleves, csirkeaprólék leves

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mommomo
mommomo Mon, 2013-04-15 11:29

Tegnap megfőztem, nagyon finom lett, köszi a receptet! Már nagyon régóta kerestem egy ilyen alapreceptet, és ez volt életem első húslevese, sikerélményem volt! :D

RSunny
RSunny Mon, 2012-10-08 22:04

Hasonlóan mégis kicsit másképpen csináljuk, készítettük most hétvégén is 9 főre a párommal a családnak: nem 1, hanem 3 far-hát (mellet mi nem rakunk bele), több sárgarépa 6-8 db, 1-2 kisebb krumpli, 3-4 db fokhagymagerezd, 2 pici erős paprika (teatojásban, hogy szét ne főjön, aki szereti kevés levessel pici pohárban szétnyomja tálaláskor), a többi hozzávaló ugyanaz, +naturella ételízesítő, reszelt szerecsendió és apróra vágott petrezselyem, amit tálalás előtt dobok rá, hogy illatos maradjon.
A far-hátakról lefejtem a zsírt, kisütöm, a csontos húsokat kicsit megforgatom rajta, míg kifehérednek, rádobom a zöldséget, azzal is megpárolom, akkor öntöm fel személyenként 2,5 dl vízzel (mindig van aki 2x szed..), és gyöngyözésig nagyobb lángon hagyom, (de ne forrjon, mert akkor nem lesz tiszta aranysárga!). Akkor ha kell leszedem a habját, és akkor ízesítem.
Akinek kedve van próbálja meg így is!
(A magam és a lányom zöldség adagját lyukacsos aljú párolóedényben a leves felett - rá passzoló edényben - készítem, mert megfőnek, de mégis ropogósabbak és a fehérrépának egésze más íze van. Én csak így eszem meg.)

kata41
kata41 Mon, 2012-10-08 06:16

Nagyon finomak ezek a levesek, csak kérdezném ha 2,5 órát főzöm a csirkét nem fog teljesen szétmenni? Nem a tyukra gondoltál?
Üdvözlettel.Kati

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2012-10-08 08:30

Kedves Kati!Én minden húslevest nagyon kicsi lángon,gyöngyözve főzöm,igy nem fől szét sem a hús,sem a zöldség,viszont az jò ize számomra a hosszú főzés során alakul ki.Tyúkot is szoktam főzni,jò házit,amit Anyòs vág,viszont ahhoz 4 òra is kell,h elkészüljön.Üdv:Mercedes

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Sat, 2012-09-22 12:08

Sziasztok!Én is úgy gondolom,hogy a legjobb amit a lányomnak adhatok az az étel amit én készitek.A kedvence eddig a Bátyám által készitett tökfözelék volt egy pár darab pörkölthússal összeturmixolva,csak azt mondta,hogy nyam-nyam és szinte követelte a következö falatot.De imádja a húslevest,az összes fözeléket,tésztákat,söt a házi tésztával készült lasagnáért is örjöngött,úgy izlett neki.Nagyon édes,és bizom benne,hogy nem lesz válogatós,mert én nagyon az voltam:(Szép napsütéses napot kivánok Nektek!Üdv:Merci:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-09-22 18:11

Mercedes!

Az az étel a jó és finom, amit Te főzöl. Legyen az leves bőségesen hússal és zöldségekkel, tésztaféleség, főzelék, bármi, csak Te csináld és tudod mi van benne. :-O
Bátran eheti a lányod.
Amúgy nem hiszem, ha látja a sok finomságot amit főzöl és együtt eszik veletek, hogy hamar válogatóssá válhat,- bár egyszer mindenkit elér az ilyen korszak, ahogy nőnek, úgy nem kell épp valami, válogatósak lesznek, most csak a hús kell, most leves, most a tésztás, ez változó, a lényeg, hogy kicsi kora óta egyensúlyban lásson és kapjon mindenfélét, aztán lehet válogatós korszaka, majd visszatér ne izgulj , a rendes kerékvágásba.:-O
És újra enni fog mindenfélét: zöldségek-gyümölcsök-tejtermékek-húsfélék, tésztaféleség, bármi..., megfelelő mennyiségben, választékban.
Ügyes anyuka vagy, jól csinálod, ne izgulj! :-O
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Fri, 2012-09-21 22:37

Egyetertek Eva-Anyocaval. Az en lanykam is
ilyen eteleken nott fel es szerencsere nem valogatos.
Modjuk most o sem a leveses korszakaban van. :)
A tied sem lesz az, mert sok finomsagot keszitesz Te is.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-09-21 09:16

Kedves Mercedes!
Nagyon fincsi a leves, guszta, és nagyon ügyes vagy, így fogja a kislányod megszeretni a sok finomságot, amit a levesben megfőzöl, ( anno én is így tettem, de rég volt!! :-O ), sok finomságot főzzél továbbra is.A kislányodnak biztosan ízleni fog.:-o
Szép napot!
Éva-Anyóca

189
csirkemell (csontos) 1 db
csirkeláb 3 db
csirkenyak 3 db
csirkeszív 3 db
csirkefarhát 1 db
csirkezúza 3 db
paradicsom 1 db
paprika 1 db
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
zeller 1 db
karalábé 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
újhagyma zöldje 1 db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
ételízesítő 2 ek
gyömbér 0 ízlés szerint
fekete bors 10 szem
petrezselyem 0 ízlés szerint
víz 2.5 l