r
Nosalty Logó

Vasárnapi csirkehúsleves Mercedestől

Mercedes
Vasárnapi csirkehúsleves Mercedestől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

189
Kalória
13.1g
Fehérje
12.4g
Szénhidrát
10g
Zsír
472.9g
Víz
54.5g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1526 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 31 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    472.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    943 micro
  • β-karotin
    2385 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.1 g

Zsír

  • Összesen
    80.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3099.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1291 mg
  • Nátrium
    899 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    3782.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2120 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    7545 micro
  • β-karotin
    19077 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    1214 micro
Összesen 1526 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    55 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 31 kcal

Elkészítés

  1. A csirkehúst és az aprólékot hideg sós vízben feltesszük főni kb. 2,5 liter vízben (ilyenkor még nagy lángon szoktam), majd miután felforrt lehabozzuk, kisebbre vesszük a lángot, majd lefedve 30 percet főzzük.
  2. Ezután adjuk hozzá a tisztított darabolt zöldségeket, a hagyma héját hagyjuk rajta, csak a két végét vágjuk le. Fűszerezzük a borssal, gyömbérrel és az ételízesítővel. Lefedve, közepesnél egy kicsit kisebb lángon 2 óra alatt készre főzzük.
  3. A legvégén szedjük külön tányérra a zöldséget és a húst, majd még egyszer szűrjük át a levest.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 150 p

Húsleves mániám megint csak előjött ezen a hűvösebb vasárnapi napon. Szeretem elkészíteni is, csak annyi bajom volt eddig vele, hogy csak én ettem, mert a párom nem szereti a leveseket. Most viszont van egy kis "társam", aki besegít benne, aki nem más, mint az én imádnivaló 9 hónapos kislányom. Egy kis főtt répa, egy kis főtt husi, és már meg is van az ebédje:) Így összekötöm a kellemest a hasznossal!

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...