r
Nosalty Logó

Vasárnapi csirkehúsleves Mercedestől

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mercedes
Vasárnapi csirkehúsleves Mercedestől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 189 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1526 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 31 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    943 micro
  • β-karotin
    2385 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 189 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.1 g

Zsír

  • Összesen
    80.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3099.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1291 mg
  • Nátrium
    899 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    3782.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2120 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    7545 micro
  • β-karotin
    19077 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    1214 micro
Összesen 1526 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    55 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 31 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkehúst és az aprólékot hideg sós vízben feltesszük főni kb. 2,5 liter vízben (ilyenkor még nagy lángon szoktam), majd miután felforrt lehabozzuk, kisebbre vesszük a lángot, majd lefedve 30 percet főzzük.
  2. Ezután adjuk hozzá a tisztított darabolt zöldségeket, a hagyma héját hagyjuk rajta, csak a két végét vágjuk le. Fűszerezzük a borssal, gyömbérrel és az ételízesítővel. Lefedve, közepesnél egy kicsit kisebb lángon 2 óra alatt készre főzzük.
  3. A legvégén szedjük külön tányérra a zöldséget és a húst, majd még egyszer szűrjük át a levest.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 69
  • 7 napos nézettség: 755
  • Össznézettség: 222579
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 20.

Ajánló

Grízgaluskával, tésztával vagy tetszőleges levesbetéttel kínáljuk. Én most a diétám miatt kihagytam!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vasárnapi csirkehúsleves Mercedestől
Mercedes 302 recept

Húsleves mániám megint csak előjött ezen a hűvösebb vasárnapi napon. Szeretem elkészíteni is, csak annyi bajom volt eddig vele, hogy csak én ettem, mert a párom nem szereti a leveseket. Most viszont van egy kis "társam", aki besegít benne, aki nem más, mint az én imádnivaló 9 hónapos kislányom. Egy kis főtt répa, egy kis főtt husi, és már meg is van az ebédje:) Így összekötöm a kellemest a hasznossal!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami negatív hatással van a libidóra

Azt szinte mindenki betéve fújja, hogy melyek azok az ételek, amelyek fokozzák a szexuális vágyat, azaz afrodiziákumként szolgálnak – klasszikusan ilyen például az osztriga, valamint a vörösbor is. Arról viszont már sokkal kevesebb szó esik, hogy mely ételek képesek rombolóan hatni a libidóra.

Nosalty

További cikkek