Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lestyános csirkeszárnyleves

Lestyános csirkeszárnyleves
Lestyános csirkeszárnyleves
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, lélekmelengető leves hideg napokra. A levest ízesíthetjük kevés citromlével is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárnyakat megmossuk, egy fazékba tesszük, felöntjük kb. 1,5-2 liter hideg vízzel, sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, a habot leszedjük, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 percig főzzük.
  2. Hozzáadjuk az átmosott rizst, és további 5 percig főzzük.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a paradicsomlével és a lestyánnal a leveshez adjuk, és további 15 percig főzzük.
  4. A tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, hozzákeverünk 2-3 merőkanálnyit a fövő levesből, majd a leveshez öntjük, felfőzzük, és kb. 5 percig főzzük.
  5. Sóval, borssal ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 814
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkeszárny leves, lestyános csirkeszárny leves tejfölösen, tejfölös-lestyános csirkeszárny leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

378
csirkeszárny 500 g
rizs 75 g
sárgarépa 150 g
fehérrépa 1 közepes db
zeller 75 g
piros kaliforniai paprika 0.5 közepes db
paradicsomlé 200 ml
lestyán 1.5 ek
tojássárgája 1 db
tejföl 150 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 2 l