Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsleves sváb húsos derelyével

Húsleves sváb húsos derelyével
Húsleves sváb húsos derelyével
200 perc / előkészület: 20 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A svábok ízletes derelyéje nagyon finommá, ünnepélyessé teszi a vasárnapi levesünket.

hozzávalók / 6 adag

A töltelékhez

A gyúrt tésztához

A húsleveshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a ledarált sertéshúst. Sóval, apróra vágott zöldpetrezselyemmel, tört borssal fűszerezzük, és lefedve -mindig csak egy kevés vizet aláöntve- puhára pároljuk.
  2. Elkészítjük a gyúrt tésztát, és vékonyra kinyújtjuk. Négyzet alakú darabkákra vágjuk, majd mindegyik közepébe kis húshalmocskát rakunk, és a tészta széleit tojásfehérjével megkenve, háromszögletűre hajtjuk. Sós vízben külön kifőzzük, majd az elkészített levesbe tálaljuk.
  3. A tyúkot feldaraboljuk, és a combokat félretesszük pörköltnek.
  4. A maradék részeket vízzel feltesszük főni kevés sóval, ha felforr, lehabozzuk, majd darabolás után az összes zöldséget és a fűszereket is a húshoz adjuk. Amennyiben szükséges, utána sózzuk. Lassú tűzön 3 órát főzzük, de ha szükséges, még addig, míg meg nem puhul a tyúk húsa.
  5. Ha kész, leszűrjük a levest, és a zöldségeket leveses tálba rakjuk a leszedett hússal, majd ráöntjük a levest.
  6. A derelyét külön tesszük a tányérra, és erre merjük rá a levest.
  7. Frissen vágott petrezselyemmel megszórjuk a tetejét, ki hogyan szereti.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 081
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves derelyével, húsleves töltött derelyével, húsos derelyés leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

650
mangalica zsír 5 dkg
vöröshagyma 5 dkg
sertéshús 40 dkg
petrezselyem 1 csokor
bors 5 g
tojásfehérje 1 db
finomliszt 20 dkg
tojás 3 db
1 csipet
tyúk 1.2 kg
fehérrépa 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
karalábé 1 kis db
kelkáposzta levél 2 közepes db
paprika 1 közepes db
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
gomba 2 közepes db
1 kávéskanál
petrezselyem 1 csokor
bors 5 szem