r
Nosalty Logó

Húsleves sváb húsos derelyével

Zsuzsamama56
Húsleves sváb húsos derelyével
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelékhez

A gyúrt tésztához

A húsleveshez

650
Kalória
44.6g
Fehérje
40.5g
Szénhidrát
33.6g
Zsír
288.4g
Víz
223.1g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A gyúrt tésztához

A húsleveshez

Összesen 650 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A gyúrt tésztához

A húsleveshez

Összesen 3888 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A gyúrt tésztához

A húsleveshez

Összesen 125 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1210.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    288.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    828 micro
  • β-karotin
    2860 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1086 micro
Összesen 650 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.4 g

Zsír

  • Összesen
    201.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7265.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    334 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    2911 mg
  • Nátrium
    2843 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    243.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1730.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2148 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    1680 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    1183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    4969 micro
  • β-karotin
    17162 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6518 micro
Összesen 3888 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Kevés zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a ledarált sertéshúst. Sóval, apróra vágott zöldpetrezselyemmel, tört borssal fűszerezzük, és lefedve -mindig csak egy kevés vizet aláöntve- puhára pároljuk.
  2. Elkészítjük a gyúrt tésztát, és vékonyra kinyújtjuk. Négyzet alakú darabkákra vágjuk, majd mindegyik közepébe kis húshalmocskát rakunk, és a tészta széleit tojásfehérjével megkenve, háromszögletűre hajtjuk. Sós vízben külön kifőzzük, majd az elkészített levesbe tálaljuk.
  3. A tyúkot feldaraboljuk, és a combokat félretesszük pörköltnek.
  4. A maradék részeket vízzel feltesszük főni kevés sóval, ha felforr, lehabozzuk, majd darabolás után az összes zöldséget és a fűszereket is a húshoz adjuk. Amennyiben szükséges, utána sózzuk. Lassú tűzön 3 órát főzzük, de ha szükséges, még addig, míg meg nem puhul a tyúk húsa.
  5. Ha kész, leszűrjük a levest, és a zöldségeket leveses tálba rakjuk a leszedett hússal, majd ráöntjük a levest.
  6. A derelyét külön tesszük a tányérra, és erre merjük rá a levest.
  7. Frissen vágott petrezselyemmel megszórjuk a tetejét, ki hogyan szereti.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 180 p

A svábok ízletes derelyéje nagyon finommá, ünnepélyessé teszi a vasárnapi levesünket.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...