r
Nosalty Logó

Zöldséges csirkeleves Smaragd konyhájából

Smaragd konyha
Zöldséges csirkeleves Smaragd konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

613
Kalória
35.9g
Fehérje
45.3g
Szénhidrát
32.9g
Zsír
839.2g
Víz
102g
Koleszterin
13.9g
Élelmi rost
15.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 613 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 4906 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    839.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1611 micro
  • β-karotin
    4926 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    3989 micro
Összesen 613 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    287.1 g

Zsír

  • Összesen
    262.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10851.5 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1141 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    969 mg
  • Foszfor
    3738 mg
  • Nátrium
    4717 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    362.2 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    111 mg

Víz

  • Összesen
    6713.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4264 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    890 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    1428 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1479 micro
  • Kolin:
    1178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    12891 micro
  • β-karotin
    39405 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7723 micro
  • Lut-zea
    31908 micro
Összesen 4906 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    85 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 55 kcal

Elkészítés

  1. A csirkét jól megmossuk, besózzuk, és míg a zöldségeket megtisztítjuk és kockákra vágjuk, addig a csirkét állni hagyjuk a sóban. A karfiolt rózsára szedjük, a borsót kifejtjük, a paradicsomot meghámozzuk, és négyfelé vágjuk.
  2. Felkarikázott póréhagymát olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát. Amikor elkezd karamellizálódni és üvegesedni, rátesszük a lisztet, és összekevergetjük fél percig kisebb lángon.
  3. Hozzáadjuk az összes zöldséget, megforgatjuk, majd rátesszük a csirkét, és felöntjük hideg vízzel, annyival, hogy ellepje a csirkét és a zöldségeket.
  4. Megfűszerezzük. Fedő nélkül felforraljuk, majd takarékra tesszük. A tetején a habot időközönként leszedjük, hogy gyöngyös legyen a leves. Kb. 1 és fél óra után, a puhára főtt csirkét kivesszük szűrőkanállal a levesből.
  5. Apróra vágott petrezselyem zöldjével megszórjuk a levest. A csirke húsát kockára vágjuk, és a tányérba szedett levesbe tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 90 p

Ez aztán valóban vitamindús leves. Nagyon szeretem! Vasárnapi ebédre készült. Az idei frissen szedett zöldségekből meg pláne ízbomba!

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek