Nosalty Logó

Anyukám vadasa zsemlegombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Anyukám vadasa zsemlegombóccal
adag
Előkészítés
perc
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vadashoz

A gombóchoz

Összesen 836 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vadashoz

A gombóchoz

Összesen 3345 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vadashoz

A gombóchoz

Összesen 129 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1595.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    445 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7388 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 836 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    256.3 g

Zsír

  • Összesen
    136.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    938 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6381.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    3087 mg
  • Nátrium
    1568 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1779.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3319 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29553 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1277 micro
Összesen 3345 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    478 micro
  • β-karotin
    1142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

A vadashoz

A gombóchoz

Elkészítés

A vadashoz

  1. A hagymát összevágjuk. A zöldségeket letisztítjuk, darabokra vágjuk. A húst felszeleteljük.
  2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, ha üveges lett, rátesszük a zöldségeket és a húst.
  3. Felöntjük vízzel, hogy bőven befedje. Beledobunk 3-4 db babérlevelet, borsot és az ízesítőt. Kóstolgatással még ízesíthetjük.
  4. Amikor megpuhult a hús és a zöldség is, a húst kiszedjük egy tányérra. Botmixerrel pépesítjük a zöldségeket, gyönyörű színe és illata lesz.
  5. A tejfölt kiöntjük egy tálkába, teszünk bele egy nagyobb kanál lisztet és mustárt (ki mennyire szereti, de én 2 kanállal). Összekeverjük, és a pépesített zöldséghez adjuk, gyorsan keverjük, hogy ne csomósodjon.
  6. A húst visszatesszük a mártásba, még egyet rottyantunk rajta, és kész.
  7. A zsemlét közben darabokra vágjuk. Készítünk egy tojásból jó sűrű nokedli tésztát, a zsemlekockákat pedig beleforgatjuk, állni hagyjuk, hogy megszívja magát. Közben feltesszük forrni a vizet, és amikor forrni kezd, kanállal beleszaggatjuk a zsemlegombócokat. Ha feljön a víz tetejére, kiszedhetjük.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 146
  • 7 napos nézettség: 1217
  • Össznézettség: 791962
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Édesanyám receptje, nagyon szeretjük, nekünk így isteni finom.

Hozzászólások

Cassiopeia

Ez a kedvenc ételem. Bármennyit meg tudok enni bel?le. Nagyon örülök hogy feltetted és hogy azt írtad lehet sertéshúsból is csinálni. Anyukám szerint csak marhahúsból jó ez, de én nem szeretem.

Törölt felhasználó

Hát igen az eredeti recept szerint marhahússal kell készíteni, de nálunk többnyire sertésb?l készül, s?t pulykával is próbáltuk már, az is nagyon finom volt. Köszönöm, hogy írtál és örülök, hogy örülsz, remélem ízleni fog. :)

Bató Edit

Szia Kriszta! Én is így tanultam Anyukámtól a vadas elkészítését, nagyon finom és nagyon szeretjük. Már rég készítettem, de most a recepted eszembe juttatta, így hétvégén ez lesz az ebéd! Köszönettel, Edit

Törölt felhasználó

Kedves Edit! Nálunk mostanában közkivánatra, szinte minden héten kell f?znöm. Nagyon nagyon szeretjük. Jó étvágyat Nektek! :)

lillacska87

Kedves Kriszta! A marhának ill. sertésnek melyik részéb?l a legjobb elkészíteni a vadast? Köszönettel: Lilla

Törölt felhasználó

Kedves Lilla! Ha marha akkor felsál vagy lábszár, a sertésnek én a combját szoktam használni, néha, bár igaz szárazabb husi, karajjal is készítettem már. Üdv., Kriszta

Törölt felhasználó

Életem els? vadasa, és nagyon finom lett. Mindenki dicsérte! Köszi a receptet. Mi tésztával ettük.

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy ízlett. :)

edco

Életem els? vadasa a recepted alapján. Dicsérték, de még hiányzott nekik valami bel?le, ahogy nekem is. Nekem túl répás volt. Lehet nagyok voltak... Mustárból is sokkal több kellett és még elbírta volna... a Párom szerint. De azért izlett neki. :) Zsemle gombócaim sem lettek túl jók (szerintem), de majd még kísérletezem velük... Els? neki futásra nem volt rossz! :) Köszi

Törölt felhasználó

Kedves edco! Köszönöm. Örülök, hogy azért ízlett, a mustárhoz, azért is írtam, hogy mindenkinek ízlése szerint, mert nem mindenki szereti ha túl sok, de ezt még az elkészült ételhez is bármikor hozzá lehet keverni. A zsemlegombóc pedig olyan, hogy ugyan leírtam én hogy készítem, de mégis mindenkinek máshogy sikerül, még nekem sem mindig tökéletes :) Remélem azért nem vette el a kedvedet és a saját ízlésetekre tudod hangolni ezt az ételt. :)

makrela

Sziasztok! Én imádom a vadast, de most készítem el?ször, és nyusziból csinálom, szerintem nagyon finom lesz.

Törölt felhasználó

Szia makrela! Igazi ínyencségre készülsz, remélem jó lesz a recept hozzá és fincsi lesz. :) Ha id?d engedi kérlek írd meg milyen lett.. Jó f?zést, VKriszta

Nacuska

Szia Makrela! Nekem is az lenne a kérdésem, h milyen lett a vadas nyusziból, és milyen alkatrészéb?l csináltad? szombaton én is csinálnék ... Köszönöm el?re is!

Törölt felhasználó

Szia! Ma életemben el?ször elkészítettem és szerintem nagyon finom lett!Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon örülök, hogy ízlett. Köszönöm a visszajelzést! További jó f?zést! :)

csuricsibe78

Már rég csináltam vadast és ?szintén szólva elfelejtettem a készítését...ma ez lesz a vacsi,mindjárt kész és isteni lett a mártás(amib?l én dupla adagot f?ztem) ....köszönöm a receptet Kriszta!Puszi:Anikó:))

Törölt felhasználó

Szia Anikó! Örülök, hogy a receptemet látva újra elkészítetted. :) Nagyon nagyon jó étvágyat hozzá! :) Puszi:Kriszta :)

kiscsillag12

Szia! Köszönöm a receptet, nagyon finom lett. már többször is elkészítettem, de nekem valahogy nem lesz krémes a szósz. már ott nem jó amikor pépesítem. nem tudom leírni az állagát, de nem krémes. tudna valaki segíteni mit szúrhatok el?

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett, most csináltam el?ször!De máskor is fogok!:)

ziza83

Szia! Én is hasonlóképp készítem, csak egy minimálisat változtatok rajta: a husit el?ször én is megrottyantom a zöldségekkel, hogy az íze kif?ljön egy kicsit, aztán meg bedobom egy zacskóba és zsírjára pirítom. A zöldséges lébe még rakok egy kis citromlevet is, hogy még pikánsabb legyen. A zsemlegombóchoz viszont megpirítom a zsemlekockákat és apróra vágott petrezselyemzöldet is teszek a nokedlitésztába. Egyébként azért is jó ez a recept, mert nem kell el?tte pácolgatni a husit, és szerintem anélkül is jó íze lesz. Még egyszer gratula! :)

Laciapi

Tökéletes.

Törölt felhasználó

Én burgonyakrokettel, vagy burgonya fánkkal jobban szeretem, mint zsemlegombóccal, és még egyszerübb is. Egyébként nagyon jó recept.

Törölt felhasználó

Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat, örülök, hogy ízlik az általunk is oly nagyon szeretett étek. :) További jó f?z?cskézést Mindenkinek! :)

Törölt felhasználó

Én hasonlóan készitem.Csupán a zsemlegombóchoz a zsemlét kicsit megpiritom/inkább száritom/

Cica1967

Már készül... Évek óta nem ettem, mert csak én szeretem a családban, sajnos. Angliában élünk, itt sem igazán honos... :) Illatozik t?le az utca. Jajjjjjjjj, isteni már az illata is, alig várom, hogy elkészüljön! Én marha lábszárat vettem bele, mert nagyon szeretem, nem hiszem, hogy rontani fog rajta. Volt egy jó kis receptem, de otthon maradt anno, így most ezt kipróbálom, mert szinte ugyan az. Szeretem, ha rusztikusabb a zöldség benne, nem szoktam turmixolni csak passzírozni, kb ennyi a különbség.

Hozzávalók

A vadashoz

A gombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek