Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyúl vadas gombával

Nyúl vadas gombával
Nyúl vadas gombával
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a vadast és a gombát is. A nyúlhúst előtte egy éjszakára bepácolhatjuk vadpáccal, pár gerezd fokhagymával, kevés tejjel felöntjük, és megsózzuk. Egy éjszakát állni hagyjuk a hűtőben.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb fazékba feltesszük főni a húst a zöldségekkel, fűszerekkel, vöröshagymával. Annyi vizet öntünk rá, ami ellepi.
  2. Egy óra múlva megszurkáljuk a hússzeleteket, ha megpuhult, kiszedjük egy tálra. Ilyenkor kidobjuk a vöröshagymát és a borókabogyót. A zöldségeket botmixerrel összeturmixoljuk.
  3. A tejfölt kikeverjük a mustárral és a liszttel, majd 2 merőkanál zöldséges lével. Az egészet beleöntjük a fazékba szűrő felett, így nem csomósodik össze.
  4. Hozzáadjuk a megtisztított gombát, majd visszarakjuk a hússzeleteket. Még 20 percig főzzük.
  5. Ha túl sűrű, tejjel lazíthatjuk. Ha híg, még rakhatunk bele lisztet.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 076
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

angie700

Mióta szakács: 2014.12.24.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vadas, vadas nyúlhúsból, nyúl vadas mártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

616
nyúlcomb 1 kg
babérlevél 3 db
borókabogyó 4 db
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 5 közepes db
zeller 1 közepes db
tejföl 3 dl
finomliszt 5 dkg
mustár 3 ek
2 kávéskanál
gomba 25 dkg
ételízesítő 2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
víz 4 dl