Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas marhanyelv maceszgombóccal

Vadas marhanyelv maceszgombóccal
Vadas marhanyelv maceszgombóccal
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szereti a családom, gyakran készítek főleg marhahúsból vadast. Ez egy különlegesebb ízvilág, ez is nagyon finom. Most maceszgombóccal készítettem, de zsemlegombóccal is nagyon jó.

hozzávalók / 4 adag

Vadas

Gombóc

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük fel a nyelvet főni enyhén sós vízben, és főzzük kb. egy órát. Adjuk hozzá a zöldségeket, öntsük fel vízzel, hogy ellepje egy ujjnyival. Most tegyük hozzá a fűszereket, citromhéjat, babért, szegfűborsot, borsot is, és főzzük, amíg a nyelv megpuhul.
  2. Vegyük ki a nyelvet, a vastag bőrét húzzuk le, most könnyen lejön, és szeleteljük fel ujjnyi szeletekre, takarjuk le, és tegyük félre.
  3. Készítsük el a mártást: egy lábosban karamellizáljunk egy ek. cukrot, tegyük rá az olajat, egy kanál lisztet, pirospaprikát, és öntsük fel a főzőlével. Reszeljük le a zöldségeket vagy turmixoljuk, tegyük a léhez, tegyük bele a citromlevet, mustárt, ha kell, sót, és főzzük fel. Keverjük bele a tejfölt, tegyük bele a nyelvet, és az egészet főzzük együtt pár percet.
  4. Készítsük el a gombócot: A fele pászkát törjük össze, a másik felét áztassuk vízbe. A tört pászkához adjuk a tojásokat, a kinyomkodott maceszt, sót, szerecsendiót, borsot, lisztet, zsírt, és keverjük össze, pihentessük fél órát, majd gombócokat formálunk, és forrásban lévő vízben kifőzzük. Ha feljöttek a víz tetejére, még főzzük pár percet, és szűrjük le.
  5. Tálaljuk a nyelvvel.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 612
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vadas mártás

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

984
marhanyelv 1 db
sárgarépa 3 nagy db
fehérrépa 2 nagy db
karalábé 1 közepes db
zeller 1 kis db
babérlevél 4 db
mustár 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
szegfűbors 1 g
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
tejföl 2 dl
cukor 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 5 dl
macesz 250 g
szerecsendió 1 csipet
libazsír 1 ek
tojás 2 db
finomliszt 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint