Nosalty Logó

Vadas palóc vidékről

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vadas palóc vidékről
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 706 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2825 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 130 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1225.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7501 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 706 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.5 g

Zsír

  • Összesen
    170.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4901 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    2572 mg
  • Nátrium
    1232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1551.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3186 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    30004 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1431 micro
Összesen 2825 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    573 micro
  • β-karotin
    1390 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a répaféléket és az angol zellert szeleteljük, a hagymát kockára vágjuk.
  2. A húsokat megtisztítjuk mindenaz ételbe nem illő hártyától, és feldaraboljuk kb. ujjnyi vastag szeletekre.
  3. Mivel a kuktám alapterülete kicsi, felforrósítunk egy serpenyőben kevés olívaolajat, és a hússzeletek mindkét oldalát megkérgezzük (szép pirosra sütjük) az olajon, ha szükséges, több részletben, hogy kényelmesen elférjenek, süljenek, és ne főjenek, majd átköltöztetjük a kuktába.
  4. A hússütés után maradt olajban evőkanálnyi nádcukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük.
  5. Hozzátesszük a zöldségeket, kicsit átpirítjuk őket, sózzuk, borsozzuk, az egészet beleöntjük a hússzeletek mellé a kuktába, melléjük tesszük a teatojásba zárt fűszereket (szemes bors, borókabogyó és babérlevél), és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  6. Rátesszük a kukta fedelét, és sípolástól számítva fél órán át főzzük.
  7. Kiengedjük a gőzt a kuktából, levesszük a fedelét, hozzáöntjük a bort, és még pár percig főzzük, hogy a bor alkohol tartalma elillanjon.
  8. Kivesszük a húsokat és a teatojásba zárt fűszereket, a maradékot botmixerrel (vagy blenderben) simára pürésítjük a tejföllel, mustárralés balzsamecettel, megkóstoljuk, ha szükséges, ízesítjük.
  9. Visszatesszük a mártásba a húsokat, és zsemlegombóccal vagy főtt makarónival tálaljuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 27933
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 06.

Ajánló

Vasárnapi ebédre.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Először anyósomnál ettem vadas pörköltet. Sok fajta mártásal kísérleteztem, nekem ez a recept a kedvencem.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Köszi, nekem tetszik. Ki fogom próbálni..-O Szép vasárnapot! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Köszönöm kedves Éva .Szép hétvégét

Salamon Csilla

Nekem is tetszik:)Én is kifogom próbálni:) Üdvözöllek:) Csilla:)

Törölt felhasználó

Köszönöm kedves Csilla. Már hiányoltalak

Törölt felhasználó

Mindenkinek üzenem hogy ez a világon a legfinomabb és legegyszer?bb vadas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Köszönöm hogy megosztottad ezt a receptet azokkal akik kicsit sutábbak a f?zésben! Én a klasszikus Horváth Ilona szakácskönyvb?l készítettem hozzá zsemlegombócot, ajánlom mindenkinek!!!!!!!!!! Üdv: Andi

Törölt felhasználó

Köszönöm a kedvességed,PANNUS100. ÜDV GYÖRGYI

szepandi3

Kipróbáltam, tényleg nagyon finom lett!

Törölt felhasználó

köszönöm

Finimini

Hoppá! Végre megtaláltam a sütve és nem F?ZVE készített vadast! Eddig én is a szokásos f?z?set készítettem, de egyik kollégám, akinek nyulai vannak, mondta, hogy "mustáros nyulat" is szoktak készíteni. Az milyen? Hát, az asszony karikára vágja a répát, ezt-azt és tepsibe szórja, süti, ráteszi a nyulat, ha puha kiveszi, a többit összetöri és mustárt rak bele. Aztán bejött egy ügyfél és nem tárgyalhattuk tovább a nyúlügyet. El is felejt?dött. Gyakorlott háziasszony létemre csak nem mertem belevágni a sült vadasba, gondoltam majd a NoSalty-n. Huh. A szemem majd kifolyt, mire megtaláltam a recepted Györgyike. Hálás köszönet érte. Már mentettem is!

Finimini

Most jut eszembe, hogy a tiéd nem tepsis változat ugyan, de még gyorsabb is így a kuktával és az íze fogadjunk, hogy pont olyan, mint a kollégám "mustáros nyula". :D

libaláb

Évek óta így készítem, nekem is ez a mártás a kedvencem :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek