Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

Héberül macá, magyarul macesz, pászka és laska néven is említik. Az egyiptomi kivonulás emlékére rendezett ünnepen, a peszahkor (húsvét) nyolc, Izraelben pedig hét napon át kovásztalan kenyeret esznek a vallásos zsidók. A hagyomány szerint ez volt ugyanis a "szegénység kenyere". Egyiptomban a rabszolgaság utolsó hónapjaiban már az asszonyoknak is dolgozniuk kellett, nem jutott idejük kenyérdagasztásra. A nyers tésztát reggel lapos kövekre nyújtották, és a Nap melege sütötte meg azt.  Nevezik nyomorúság kenyerének (lehem óni) is, hiszen a rabszolgasorban tengődő zsidóság ezt fogyasztotta napi eledelül. Egy másik, a Bibliában is rögzített hagyomány szerint, mikor Mózes kivezette népét Egyiptomból, olyan gyorsan kellett távozniuk, hogy nem maradt idő a kenyérdagasztásra. Az újszövetségi evangéliumokban szereplő utolsó vacsorán Jézus is kovásztalan kenyeret evett, ez az ostya őse.
Kizárlólag víz és liszt felhasználásával készül.
Bármilyen diéta idális kiegészítője. Könnyen emészthető, elősegíti a szervezet tisztulását.

 

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz helyen.

Macesz alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!