r
Nosalty Logó

Vadas szardellával

Ágicámdrágám
Vadas szardellával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1478
Kalória
102.9g
Fehérje
103.5g
Szénhidrát
70.1g
Zsír
440.5g
Víz
354.1g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
10.6g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1478 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5908 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2346.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1192 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    440.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1478 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    411.6 g

Zsír

  • Összesen
    280.3 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9385.6 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    835 mg
  • Kálcium
    1045 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    715 mg
  • Foszfor
    4767 mg
  • Nátrium
    1891 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    414 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1761.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    67 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    132 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1327 micro
  • Kolin:
    1552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1029 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 5908 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, mustárral és borssal bekenjük, majd minimum 1 napig hűtőben tároljuk.
  2. A bepácolt húsokat kevés olajon elősütjük, és tejföl hozzáadásával elkezdjük főzni.
  3. Ízesítjük sóval, borssal 1-2 teáskanál szardella pasztával, és készre főzzük.
  4. Ha szükséges, utólag még ízesíthetjük mustárral, sóval, borssal.
  5. Kifőzzük a tésztát.
  6. A húst a tésztával együtt tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 120 p

Sok évvel ezelőtt ismerőseink - Emőkéék - vártak bennünket ezzel a finom "hamis vadassal", amelyet  azóta már számtalanszor elkészítettem. Családi és baráti körünkben is nagy népszerűségnek örvend ez az egyszerűen elkészíthető egytálétel, így vendégvárónak is kíválóan bevált.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...

Szaftos brassói aprópecsenye

A brassóiról rengeteg legenda kering - hogy a brassói gyorsvonaton készült először, mások szerint Brassóban találták ki. A helyzet az, hogy már a XIX. századi szakácskönyvekben is ...