Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas házinyúl zsemlegombóccal

Vadas házinyúl zsemlegombóccal
Vadas házinyúl zsemlegombóccal
115 perc / előkészület: 15 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akciósan kínálták a nyulat az egyik áruházban, mivel régebben tartottam nyulat, és sokat ettünk nyúlból készített ételeket, ismerjük az ízét, és szeretjük is, ezért hazavittem, és ez lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

Vadas

Zsemlegombóc

ajánlat

Tálaláskor a szószt rászedem a húsra és a zsemlegombócokra.

Szólj hozzá!

elkészítés

Vadas

  1. Az egész konyhakész nyulat megmossuk, feldaraboljuk, egy fazékba rakjuk, sózzuk, és annyi vízzel felöntjük, ami ellepi.
  2. Felforraljuk, leszedjük a keletkezett habot, és hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, borókabogyót, szemes borsot, mustárt, ecetet, és addig főzzük, amíg a hús megpuhul, 80-90 perc főzés általában elég ahhoz, hogy a hús megpuhuljon.
  3. Ha kész, eltávolítjuk a babért, szemes borsot, kiszedjük a húst, félretesszük.
  4. Egy másik edényben zsírjára sütjük az apróra vágott szalonnát, karamellizáljuk benne a cukrot, ráöntjük a zöldségeket a lével együtt, rászórjuk a finomlisztet, és botmixerrel pürésítjük az egészet.
  5. Végül hozzáadjuk a tejfölt, a citromhéjat, és ha kell, további mustárt, sót. Jól kiforraljuk.

Zsemlegombóc

  1. A zsemlegombóchoz a zsemléket felkockázzuk, egy tepsibe szórjuk, és sütőben aranybarnára pirítjuk.
  2. A tojásokat elkeverjük, étolajjal, rétesliszttel és pici sóval.
  3. A lágy masszába forgatjuk a pirított zsemlekockákat, és evőkanál segítségével a forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
  4. Ha megfőtt, szűrőtálba szedjük, lecsepegtetjük.
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 98
össznézettség: 99 117
elküldve: 11
receptkönyvben: 156
elkészítve: 22/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vadas nyúl, nyúl vadasan elkészítve zsemlegombóccal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

FaJani
FaJani Wed, 2017-01-11 15:53

Kedves Károly!

Sajnálom, hogy nem olvastam el a teljes leírást, s hogy csak a hozzávalókat írtam fel bevásárlás előtt, mert így aztán potyára vettem egy almaecetet, valamint egy üveg bort. Ez utóbbi még csak elfogy fröccsnek. Sehol sem találtam ugyanis a leírásban ötszöri átolvasás után, hogy ezeket mikor kell hozzáadni.

Szép próbálkozás
Szép próbálkozás Thu, 2016-09-08 16:56

Kedves Károly!
Biztosan fincsi ez a vadas, lehet, hogy ezt fogom választani a sok közül. Viszont még az érdekelne: hol vásárol, hogy ez a sokminden 1600 Ft-ból kijön? Nekem olyan 4000-nek tűnik első nekifutásra... vagy ennyire tájékozatlan vagyok nyúlügyileg?
:)
Köszönöm!

Ligeti Károly
Ligeti Károly / Ligeti Károly Mon, 2016-09-12 08:45

Kedves Szép próbálkozás!
Köszönöm, és mint fent említettem akciósan (1000,-) vettem a nyulat a Lidlben, piacon vásárolok, és kérem vegye figyelembe, hogy amik bontott csomagban vannak otthon, azok árát csak saccolva tudtam megadni, azt is több mint 2 évvel ezelőtti árakon. Persze, ha mindent meg kell venni hozzá, a mai árakon, valószínűleg Ön jár közelebb az igazsághoz!

csillanyu
csillanyu Sun, 2016-03-20 14:22

Ma ebédre elkészítettem, nagyon ízlett a családomnak :) Bár citromhéját én sem tettem bele ( nem volt itthon), de a következőnél kipróbálom.

Ligeti Károly
Ligeti Károly / Ligeti Károly Sun, 2016-03-20 23:14

Kedves Csillanyu!
Örülök, hogy ízlett, és ha javasolhatom legközelebb egy kevés szószba tegyél csak citromhéjat, és ha ízlik akkor a többibe is. Sok sikert hozzá! :)

legar.janosne
legar.janosne Sun, 2014-10-12 15:19

A házinyúl vadasan addig jó,amíg a citrom héjja bele nem kerül a mártásba,agyament ötlet.

Ligeti Károly
Ligeti Károly / Ligeti Károly Mon, 2014-10-13 00:03

Kedves legar.janosne!
Örülök, hogy megosztottad velem véleményedet a receptről. Erre mondják, hogy ahány ház, annyi szokás! Nekem nagyon ízlik, és ha mégis úgy döntesz, hogy egyszer elkészíted , kérlek tegyél bele citrom héjat is, mert az agyament ötletek, sokszor "bejönnek" Próba, szerencse! További jó sütést-főzést!

1062
nyúlhús 1 kg
füstölt szalonna 5 dkg
sárgarépa 3 nagy db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 1 közepes db
bors 10 szem
borókabogyó 10 db
babérlevél 6 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
fehérbor 2 dl
cukor 3 púpozott ek
mustár 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
tejföl 2 dl
almaecet 3 ek
finomliszt 1 púpozott ek
0 ízlés szerint
zsemle 3 db
tojás 4 db
rétesliszt 7 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint