r
Nosalty Logó

Vadas házinyúl zsemlegombóccal

Ligeti Károly
Vadas házinyúl zsemlegombóccal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Vadas

Zsemlegombóc

1064
Kalória
67.9g
Fehérje
87.5g
Szénhidrát
44.5g
Zsír
528.5g
Víz
363.3g
Koleszterin
9.2g
Élelmi rost
27.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Vadas

Zsemlegombóc

Összesen 1064 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Vadas

Zsemlegombóc

Összesen 4253 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Vadas

Zsemlegombóc

Összesen 135 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2034.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    908 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    528.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1088 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    3946 micro
  • β-karotin
    9417 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 1064 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    271.5 g

Zsír

  • Összesen
    177.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8137.6 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    414 mg
  • Kálcium
    1121 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    3632 mg
  • Nátrium
    2400 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    349.9 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    2114.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4351 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    74 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    553 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    37667 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    2302 micro
Összesen 4253 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    1206 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

Vadas

  1. Az egész konyhakész nyulat megmossuk, feldaraboljuk, egy fazékba rakjuk, sózzuk, és annyi vízzel felöntjük, ami ellepi.
  2. Felforraljuk, leszedjük a keletkezett habot, és hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet, borókabogyót, szemes borsot, mustárt, ecetet, és addig főzzük, amíg a hús megpuhul, 80-90 perc főzés általában elég ahhoz, hogy a hús megpuhuljon.
  3. Ha kész, eltávolítjuk a babért, szemes borsot, kiszedjük a húst, félretesszük.
  4. Egy másik edényben zsírjára sütjük az apróra vágott szalonnát, karamellizáljuk benne a cukrot, ráöntjük a zöldségeket a lével együtt, rászórjuk a finomlisztet, és botmixerrel pürésítjük az egészet.
  5. Végül hozzáadjuk a tejfölt, a citromhéjat, és ha kell, további mustárt, sót. Jól kiforraljuk.

Zsemlegombóc

  1. A zsemlegombóchoz a zsemléket felkockázzuk, egy tepsibe szórjuk, és sütőben aranybarnára pirítjuk.
  2. A tojásokat elkeverjük, étolajjal, rétesliszttel és pici sóval.
  3. A lágy masszába forgatjuk a pirított zsemlekockákat, és evőkanál segítségével a forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
  4. Ha megfőtt, szűrőtálba szedjük, lecsepegtetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 100 p

Akciósan kínálták a nyulat az egyik áruházban, mivel régebben tartottam nyulat, és sokat ettünk nyúlból készített ételeket, ismerjük az ízét, és szeretjük is, ezért hazavittem, és ez lett belőle.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek