Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas zsemlegombóccal Potyesztól

Vadas zsemlegombóccal Potyesztól
Vadas zsemlegombóccal Potyesztól
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet édesanyámtól tanultam, vagy legalábbis hasonlóképpen csinálja. Sok alapanyagot leginkább érzésből rakom bele, mert ha látom, tudom, milyennek kel lennie. De nagyjából jók az arányok. Ezt a vadast nem kell leturmixolni, hiszen úgy jó, ha a répa darabjait érzed evés közben.

Sok sikert hozzá!

hozzávalók / 6 adag

Vadas

Zsemlegombóc

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kis apró kockákra vagdaljuk a húsit, feldaraboljuk a két nagy fej hagymát, és megtisztítjuk a zöldségeket is.
  2. A hagymát feltesszük az olajban, és aranysárgára pirítjuk, majd belerakjuk a husit. Miután a husit kissé átforgattuk a hagymás olajon, megfűszerezzük ízlés szerint, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a husit, és a babérlevelet is hozzáadjuk.
  3. Egy kis idő elteltével (kb. 10-15 perc) hozzáadjuk a zöldségeket is, így nagyjából egyszerre puhul meg a husival. (Ez a sertés korától is függ.)
  4. Miután megpuhultak a hozzávalók, beletesszük a mustárt, majd a liszttel simára kevert tejfölt. Ezt követően lassan le is vehető a tűzről.
  5. A zsemlegombócot egy kicsit másképp csinálom, mint ahogy itt írják, nem pirítom a zsemlét, stb, stb.
  6. Beáztatjuk a száraz zsemlét vagy kenyeret, addig megpucoljuk a hagymát, majd felaprózzuk, és olajon megpirítjuk, és a végén belerakjuk az apróra vágott zeller zöldjét. Ezt összekeverjük a beáztatott zsemlével, belerakjuk a tojást, fűszerezzük borssal, sóval, ezt összekeverjük, majd liszttel kemény állagúvá keverjük.
  7. Felrakunk vizet főni olajjal és sóval, majd miután elkezdett forrni, meleg vizes kanállal beleszaggatjuk a masszát több adagban. Majd leszűrjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 093
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Potyesz

Mióta szakács: 2013.12.24.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéshús vadasan, vadas sertéshús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

874
napraforgó olaj 1 dl
fehér hagyma 2 nagy db
sertéshús 1 kg
babérlevél 6 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
sárgarépa 6 közepes db
fehérrépa 5 közepes db
karalábé 1 közepes db
mustár 2 ek
tejföl 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
víz 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kenyér 6 szelet
napraforgó olaj 0.5 dl
fehér hagyma 1 közepes db
zellerlevél 1 db
víz 2 dl
tojás 4 db
finomliszt 1 bögre