Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas baba-mama barát módra

Vadas baba-mama barát módra
Vadas baba-mama barát módra
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Félve írtam a 'Vadas' megnevezést, mert ez több szempontból is eltér az igazi vadastól, viszont mégiscsak ahhoz hasonlít a legjobban. Bárkinek nyugodt szívvel ajánlom ezt az ételt, mert nagyon finom!
Mama-barát: mert egy főzéssel elkészíthetjük magunk és babánk szája íze szerint akár 2-3 napra az ebédet! 
Baba-barát: mert a főzés felénél kivehetjük a baba adagját, amit imádni fog! (Legalábbis az én kislányom csak ennél az ételnél hajlandó, szinte mozdulatlanul, egyhuzamban megenni a teljes adagot.)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én 8 hónapos kortól adtam a babámnak, de aki fél a karalábétól, az kihagyhatja belőle. Babának lehet rizzsel vagy tojás nélküli durum tésztával is adni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. A szétnyomott fokhagymákkal, egy kis sóval és egy kis olívaolajjal bepácoljuk. Hűtőbe tesszük, minimum 2-3 órára.
  2. Hagymákat apróra vágjuk, a zöldségeket meghámozzuk, és kis kockákra vagy karikára szeleteljük.
  3. Olajon a hagymákat megfonnyasztjuk, majd rátesszük a hús szeleteket, amiket fehéredésig sütünk, majd kivesszük.
  4. A hagymára tesszük az apró zöldségeket, és sűrűn kevergetve 10 percig pároljuk. Ezután hozzáöntjük a vizet (ami épp ellepi), enyhén megsózzuk, rászórjuk a majorannát és a petrezselymet, és lefedve tovább főzzük.
  5. Amikor megpuhult a zöldség, botmixerrel az egészet pépesítjük. Ekkor kivesszük a babának szánt mennyiséget (nálam 3x160ml volt).
  6. Ezután hozzátesszük a habtejszínt, a mustárt, borsozzuk, és ízlés szerint tovább sózzuk. Majd visszatesszük a hús szeleteket, pár percig főzzük, és a végén hozzákeverjük a fél citrom levét is.
  7. Baba miatt én tojás nélküli spagetti tésztával tálaltam, így az Ő adagját összetörve neki is jut belőle.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 833
elküldve: 5
receptkönyvben: 57
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

bridge

Mióta szakács: 2012.08.12.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
babakonyha: baba-mama
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkevadas bridge konyhájából, csirkemell sokzöldséges szószban, vadas másként

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-02-20 08:44

Kedves bridge!

Fantasztikus ez a recept, igen, könnyedebb íz, mintha marha vagy vad húsból, sőt még ha sertésből készült volna, de épp ez az érdekes és finom benne! :-)
Nekem tetszik, és köszönöm szépen, miért is ne lehetne Vadas-csirkéből, csak az ízesítés más....a lényeg ugyanaz.:-)

Én, és itt mi sok százan-ezren, a környezetemben, javarészt a jászságban, zöldségnek hívjuk: a fehérrépát, ami máshol gyökér, vagy petrezselyemgyökér. A paszternák (pasztinák), egy igen jellegzetes illatú és ízű zöldségféle,nem is kell belőle olyan nagyon sok, ha csak nem kifejezetten az az étel fő szereplője, ami nem sárgarépa, és nem is gyökér (azaz zöldség ), vagy fehérrépa, .... - a sárgarépa az nálunk is az, máshol meg murok,...ez tájegység függő, mi a neve, de attól még az a zöldségféleség kell bele, csak a neve más,.......és kész ez a finom alkotás.:-))

Nagyon köszönöm ezt a vadas receptet!! :-D

Szép napot kívánok, itt már kicsit a nap is kisütött.:-))
Éva-Anyóca

u.bridge
bridge / u.bridge Wed, 2013-02-20 10:11

Kedves Éva-Anyóca,
Nagyon köszönöm szavaid, teljesen egyetértek!
...ja és ma én is csodás napsütésre ébredtem :)
További szép napot!
bridge

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-02-20 11:16

Kedves bridge!

Jaj de jó, akkor talán csak bemerészkedik, és jön a Tavasz? :-D

Megírom, hogy a család mit szólt a recihez.:-)
Rossz, az tuti nem lehet, - hisz kakasból már készült nálam: ....nagy menet volt ,én ,és a kakas , meg a vadas...:-D
De jó lett, fel is tettem ide..:-)

Szép napot és várjuk a tavaszt.:-)
Éva-Anyóca

u.bridge
bridge / u.bridge Tue, 2013-02-19 11:25

Én fehérrépának hívom a petrezselyemgyökeret! De elnézést, eszembe sem jutott hogy ez félrevezethető lehet. Köszi, hogy szóltál, legközelebb egyértelműbb leszek. :)

bakfitty
bakfitty Tue, 2013-02-19 10:29

Kedves Bridge! A fehérrépán mit értesz? A paszternákot, ami hasonlóan édes a répához, vagy a petrezselymet, amit tévesen szoktak fehérrépának nevezni? Bocsánat az okoskodásért?

429
sárgarépa 4 db
fehérrépa 3 db
zeller 0.5 db
karalábé 0.5 db
vöröshagyma 1 kis fej
póréhagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
pulykamell 70 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 tk
petrezselyem 1 tk
citromlé 0.5 citromból nyert
mustár 3 ek
víz 7 dl
olívaolaj 6 ek
habtejszín 200 ml